Κοινωνία

Αυτοψίες κλιμακίων στα σεισμόπληκτα κτήρια στην Λέσβο

Από τις 145 αιτήσεις που έχουν γίνει για ζημιές σε οικίες, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι σε 109. Από αυτές, οι 19 χαρακτηρίστηκαν με κίτρινο χρώμα. Πέτρα, Στύψη και Υψηλομέτωπο. Επιπλέον έλεγχοι θα γίνουν σε 4 σχολικά συγκροτήματα, προκειμένου τα παιδιά να γυρίσουν με ασφάλεια στις τάξεις τους, σύμφωνα με την ερτ.

Στο νησί μεταβαίνει ο πρόεδρος του δικτύου σεισμογράφων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, προκειμένου να επιβλέψει την εγκατάσταση δύο επιπλέον σεισμογράφων για την επιτήρηση της σεισμικής ακολουθίας.

Στο Λεπέτυμνο η χθεσινή νύχτα ήταν σχετικά ήρεμη, ενώ πολλοί κάτοικοι καταθέτουν πως κατά την διάρκεια της νύχτας ακούγεται υπόκωφη βοή στην περιοχή. Οι μετασεισμικές δονήσεις είναι χαμηλές σε ένταση, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο για να διαπιστώσουν ότι η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...