Γλύξμπουργκ
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για τον θάνατό του

Οι σχέσεις του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, έκανε την είδηση του θανάτου του πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα Μέσα της χώρας. Στάθηκαν δε ιδιαίτερα στη συγγένεια που είχε ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας πριν καταργηθεί το πολίτευμα το 1974, με τον βασιλιά Κάρολο ενώ γίνεται αναφορά και στα λίγα χρόνια που βρέθηκε επικεφαλής της χώρας μας, πριν καθαιρεθεί, ουσιαστικά τον Δεκέμβριο του 1967, τυπικά τον Δεκέμβριο του 1974.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος της Ελλάδας πέθανε σε ηλικία 82 ετών: Ο νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ και ανιψιός του πρίγκιπα Φιλίππου ήταν ο τελευταίος μονάρχης που κυβέρνησε τη χώρα προτού αναγκαστεί σε εξορία μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967» γράφει χαρακτηριστικά η DailyMail που κάνει λόγο για τη στενή φιλία που φέρεται να είχε με την βασίλισσα Ελισσάβετ ενώ φιλοξενεί φωτογραφίες με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

«Ο Κωνσταντίνος αναγκάστηκε σε εξορία το 1967 μετά από σύγκρουση με στρατιωτικούς ηγεμόνες, οι οποίοι αργότερα κατάργησαν τη μοναρχία» σημειώνει ο Guardian. Όταν ανέβηκε στο θρόνο ως Κωνσταντίνος Β' σε ηλικία 23 ετών το 1964, ο νεαρός μονάρχης, ο οποίος είχε ήδη κατακτήσει τη δόξα ως χρυσός Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα», ήταν εξαιρετικά δημοφιλής» συμπληρώνει.

konstantinos-guardian

 

«Ο Κωνσταντίνος, πρώην βασιλιάς της Ελλάδας και δεύτερος ξάδερφος του Καρόλου, πεθαίνει σε ηλικία 82 ετών» τονίζει ο Independent. Για τη δημοφιλία που είχε όταν ανέβηκε στον θρόνο, μιλά και το Politico που ωστόσο συμπληρώνει πως είχε «σπαταλήσει μεγάλο μέρος αυτής της υποστήριξης με την ενεργό συμμετοχή του στις μηχανορραφίες που ανέτρεψαν την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου».

konstantinos-politico

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...