Κοινωνία

Πισπιρίγκου: Ο Δασκαλάκης θα καταθέσει στη δίκη για τις κινήσεις της

Για μια μητέρα, η οποία δεν είχε δώσει δικαίωμα για να την υποπτευθεί κάποιος για το θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και για την ανησυχία της να μην αποκαλυφθεί κάτι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναμένεται να κάνει λόγο ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, από τη θέση του μάρτυρα.

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών της, αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (11.01.2023), καθώς νωρίτερα η 34χρονη θα βρεθεί στην 35η ανακρίτρια για να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Έτσι, αν τελειώσει μέσα στα προβλεπόμενα όρια θα οδηγηθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, προκειμένου να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας.

Τι αναμένεται να καταθέσει ο Μάνος Δασκαλάκης

Πρώτος μάρτυρας θα είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος βρίσκεται απέναντι της στα έδρανα της υποστήριξης της κατηγορίας ως βιολογικός πατέρας. Ο Μάνος Δασκαλάκης αναμένεται να επαναλάβει κατά την αυριανή του κατάθεση αρκετά από αυτά που είχε πει πριν από εννέα μήνες στην ανακρίτρια. “Σε κανέναν από την οικογένειά μας ή τους φίλους μας, η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί. Ίσα ίσα που το φρόντιζε, όπως όλα τα παιδιά μας, με πάρα πολλή αγάπη και έκανε τα πάντα μόνη της”, είχε πει στην 18η ανακρίτρια και μιλώντας για τη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε επισημάνει: “Μέχρι το 2019 που απεβίωσε η μικρή μας Μαλένα, της οποίας η αιτία θανάτου ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, ήμασταν μια χαρά σαν οικογένεια. Ήταν όλα ιδανικά μεταξύ μας. Από το έτος 2019 και μετά, και λόγω του θανάτου της μικρής μας Μαλένας, άρχισαν τα μικροπροβλήματα στη σχέση μας χωρίς αυτό όμως να έχει αντίκτυπο στα παιδιά μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης, φέρεται να είχε πει στην ανακρίτρια ότι “την ώρα που μου ανήγγειλαν ότι πέθανε η Τζωρτζίνα, ήμουν στο λεωφορείο στην περιοχή του Κιάτου. Φθάνω στην Αθήνα, με παραλαμβάνει το αφεντικό μου και πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκεί, βλέπω τη Ρούλα καθισμένη σε μια καρέκλα έξω από το δωμάτιο. Της μίλαγα, αλλά δεν απαντούσε, ήταν σε κατάσταση σοκ και μετά από λίγο βγήκαν οι νοσηλεύτριες από το δωμάτιο και μας είπαν να μπούμε μέσα να δούμε το παιδί”.

Οι περίεργες κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου

Όλα τα παραπάνω, ο πατέρας των τριών άτυχων παιδιών αναμένεται να τα πει και στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- θα μιλήσει και για την στιγμή που είδε τις πρώτες περίεργες κινήσεις από την 34χρονη. “Μετά από 5 ημέρες περίπου από το τραγικό συμβάν και αφού είχε γίνει η νεκροψία – νεκροτομή, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στην Πάτρα για να γίνει η κηδεία της. Ενώ εξελισσόταν η ταφή, η κατηγορουμένη, επειδή και στους προηγούμενους θανάτους την ώρα της ταφής έβαζε μαζί με το παιδί και κάποιο αγαπημένο του αντικείμενο, εκείνη την ημέρα έβαλε στο φέρετρο το τάμπλετ του παιδιού. Εκείνη την στιγμή δεν μου έκανε εντύπωση γιατί ήταν κάτι που το είχε κάνει και στις δύο προηγούμενες ταφές. Τώρα όμως το βλέπω ύποπτο”.

Όταν άλλαξε στάση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και αρχικά ο Μάνος Δασκαλάκης εμφανίζονταν σίγουρος για την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά τα όσα έδειξαν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών και των επιστημόνων, άλλαξε στάση. Στις 6 Απριλίου του 2022, είχε αναφέρει στους δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων: “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η γυναίκα που υποστήριζα, έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα και δηλώνουμε υποστήριξη της κατηγορίας”.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του φέρεται να είχε αναφερθεί στις ανησυχίες της 34χρονης για τις αποκαλύψεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας. “Διαπίστωσα ότι είχε μια ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς στα τηλεοπτικά μέσα εκθέτοντας τις δικές της απόψεις και έχοντας συνεχώς το νου της αν θα πουν κάτι σχετικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας ή αν έχουν ανακαλύψει κάτι. Ο τρόπος αυτός δεν μου άρεσε και μάλιστα της έλεγα για ποιο λόγο είχε απορροφηθεί τόσο πολύ και είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές, μιλώντας για τα αίτια θανάτου του παιδιού μας”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...