Κοινωνία

Ηλεία: Ιερόσυλοι τα έκαναν «γης Μαδιάμ» σε εκκλησία

Στόχος ιερόσυλων βανδάλων έγινε το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη στο νεκροταφείο του οικισμού Κώμη στην Βουπρασία της Ηλείας, καθώς δεν δίστασαν να το διαρρήξουν ανήμερα των Θεοφανίων και παραμονή της γιορτής του αγίου και να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες παραβίασαν ένα παράθυρο του ναού από το οποίο εισέβαλαν στο εσωτερικό και ερεύνησαν όλους τους χώρους, χωρίς να βρουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα. Έτσι, ξέσπασαν στις εικόνες και τις θήκες με τα κεριά, σκορπίζοντάς τα στο δάπεδο και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας για να μην αναγνωριστούν.

Ο εφημέριος του ναού κατήγγειλε τους βανδαλισμούς στο τοπικό αστυνομικό τμήμα που διενεργεί προανάκριση και προσπαθεί να εντοπίσει τους ιερόσυλους. Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που το ξωκλήσι γινόταν στόχος διαρρηκτών, γι' αυτό άλλωστε είχαν τοποθετηθεί κάμερες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...