παρέρας Αντώνιος
Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος για το θέμα - Σε σοκ ο πατήρ Αντώνιος

Την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο πατήρ Αντώνιος, αλλά και στο πώς θα αντικρούσει τις κατηγορίες αναφέρθηκε ο εκδότης του ekklisiaonline. gr, Ανδρέας Καραγιάννης που είναι βοηθός στη νομική ομάδα με επικεφαλής τον νομικό εκπρόσωπο του πατέρα Αντωνίου και δικηγόρο κ. Κονταξή.

“Μας έχει απασχολήσει, σοκάρει και σκανδαλίσει όλο αυτό το ζήτημα. Τη Δευτέρα θα έχουμε την πρώτη απάντηση του πατρός Αντωνίου. Θα είναι μια λύτρωση γιατί επιτέλους θα αρχίσει να αναδεικνύεται η αλήθεια, όχι με κραυγές και με φωνές, αλλά με επιχειρήματα και στόχος όλης της νομικής ομάδας του πατέρα Αντωνίου είναι να «χτυπήσουμε» στοχευμένα μια προς μια κάθε κατηγορία και να τη διαψεύσουμε. Δεν είναι στόχος μας να προσβάλουμε προσωπικότητες των ανθρώπων και των φερόμενων ως θυμάτων. Εκείνοι κατέθεσαν τη δίκη τους αλήθεια όπως οι ίδιοι τη θεωρούν και την πιστεύουν. Εμείς θα μιλήσουμε με στοιχεία και χρονικά άλλοθι τα οποία έχει ο πάτερ Αντώνιος αναφορικά με τις πράξεις τις οποίες του αποδίδουν με το γεγονός ότι πάντα κινείται συνοδευόμενος από συνεργάτες και ουδέποτε έβλεπε παιδιά μόνος του σε όποια δομή και να πήγαινε”, είπε αρχικά ο κ. Καραγγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη οι καταγγελίες αμφισβητούνται και χρονικά ενώ ο βασικός στόχος που έχει ο πατήρ Αντώνιος είναι το ηθικό ζήτημα με την κατηγορία της ασέλγειας και θέλει να αποδείξει ότι πάντα σεβόταν τα παιδιά. Μάλιστα όπως είπε ο 19χρονος που έχει καταγγείλει τον ιερωμένο έχει βαρύ ποινικό μητρώο.

Οι καταγγελίες συγκεκριμένων ανθρώπων αμφισβητούνται και από χρονικά όρια γιατί κάθε δομή είχε ένα δικό της βιβλιαράκι στην οποία καταγράφονταν ως ημερολόγιο όλες οι κινήσεις στελεχών, αλλά και του πατέρα Αντωνίου. Από εκεί λοιπόν μπορεί να προκύψει το που βρισκόταν ο πατέρας Αντώνιος τις επίμαχες στιγμές που καταγγέλλουν τα φερόμενα ως θύματα”, είπε ακόμα.

“Επιμένουμε στο θέμα της ασέλγειας γιατί όπως γνωρίζετε έχει διαρρεύσει η δικογραφία. Με τη νέα τροποποίηση στην κατάθεση που έκανε ο 19χρόνος μπορεί να προστεθεί και το θέμα της απόπειρας βιασμού εξαιτίας των νέων στοιχείων”, προσέθεσε.

“Υπάρχουν τουλάχιστον επτά μάρτυρες που θα καταθέσουν υπέρ του πατρός Αντωνίου. Με πιο σημαντικό μάρτυρα ένα παιδί που ήταν στη δομή Από το 2014 έως το 2019 ο οποίος είναι αριστούχος στο Πολυτεχνείο και γνωρίζει τα πρόσωπα τα οποία έχουν καταφερθεί εναντίον του πατέρα Αντωνίου Και μπορεί να μιλήσει με δικά του στοιχεία και να πει πως ο ίδιος σώθηκε και πόσο του στάθηκε ο πάτερ Αντώνιος. Όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τα γεγονότα κρίνουν προσωπικότητες”, ανέφερε ο κ. Καραγιάννης και συμπλήρωσε λέγοντας:

“Αυτό που θα κληθεί λοιπόν να αποδείξει η άλλη πλευρά είναι ποιοι είναι οι δικοί τους μάρτυρες. Πρέπει να τονίσουμε ο ένας εκ των καταγγελλόντων έχει βαρύ ποινικό μητρώο. Ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος σε παλαιότερα χρόνια τον είχε βοηθήσει σε υπόθεση ποινικού περιεχομένου και είχε μπει μπροστά ο πατέρας Αντώνιος, είχε εγγυηθεί για αυτόν“.

 

Ο πατήρ Αντώνιος πασχίζει να αποκαλύψει την αλήθεια

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Καραγιάννης ο πατήρ Αντώνιος είναι σε κατάσταση σοκ και πασχίζει να αποκαλύψει την αλήθεια.

“Ο πατήρ Αντώνιος ήταν από την πρώτη στιγμή σε σοκ! Μην ξεχνάτε ότι ως άνθρωπος είναι ένας ιερέας, ένας κληρικός εν ενέργεια στην εκκλησία της Ελλάδος παρότι έχει τεθεί σε αργία δεν τον έχουν παύσει από τα καθήκοντά του. Άρα ο τρόπος ζωής του είναι συγκεκριμένος και υπάγεται σε ιερούς κανόνες. Έχουν ακουστεί απίστευτα πράγματα για τα οικονομικά του και θα διαψευστούν όλα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το κομμάτι της ασέλγειας, γιατί εκεί προσβάλει ηθικά έναν ιερέα. Είναι πληγωμένος αλλά πασχίζει να βγει η αλήθεια στο φως”, είπε χαρακτηριστικά.

“Στα οικονομικά της Κιβωτού μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο οργανισμό με ενεργητικό 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Είναι προφανές ότι δεν μπορούσε ο ίδιος μόνος του να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό γι’ αυτό είχε οριστεί ένα διοικητικό συμβούλιο στο οποίο προΐστατο και η σύζυγος του. Από εκεί και πέρα ο ίδιος δεν ιδιοποιήθηκε τίποτα από αυτά, στον προσωπικό του λογαριασμό βρέθηκαν μόνο αυτά τα 130.000 ευρώ που έχουν βγει που έχει προκύψει από πού προέρχονται και δεν είναι προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος“, προσέθεσε.

“Οι αγορές που φέρεται να έχει κάνει έχουν γίνει όλες νόμιμα, μιλάμε τώρα για τις περιβόητες βίλες όπως παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ στα Ιωάννα που πρόκειται για δύο σπιτάκια 100.000 ευρώ. Έχουν διογκωθεί κάποια πράγματα για λόγους εντύπωσης. Το ότι μπορεί να έγιναν κάποιες οικονομικές παρατυπίες δεν κάνει υπόλογο έναν ιερέα αλλά ολόκληρη τη δομή. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι το επιλήψιμο όσων αφορά την οικονομική διαχείριση της δομής“, συμπλήρωσε.

Τι θα συμβεί τη Δευτέρα

Όσον αφορά το τι θα συμβεί τη Δευτέρα (9/1), όπου ο πατήρ Αντώνιος έχει κληθεί από τον εισαγγελέα για να καταθέσει για την υπόθεση.

“Πρώτος μας στόχος είναι το ηθικό και να αποδείξει ότι πάντα σεβόταν τα παιδιά και ουδέποτε θα χρησιμοποιούσε τη δύναμη του για να προβεί σε οποιαδήποτε πράξη εις βάρος τους. Τη Δευτέρα δεν θα παραστεί ο ίδιος στην εισαγγελία, θα εκπροσωπείται από τον κ. Κονταξή και πιθανότατα δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πάρει κάποιου είδους διορία. Είναι μία προανακριτική κατάθεση ακόμη, είμαστε στο στάδιο που συλλέγουν πληροφορίες και καταθέσεις, δεν έχει ασκηθεί ακόμη ποινική δίωξη“, είπε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση στους υποστηρικτές του πατρός Αντωνίου να είναι ειρηνικοί στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

“Κάνουμε έκκληση μέσα από το φιλόξενο μέσο σας για τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν από τους υποστηρικτές του. Να είναι ειρηνικές, αυτό θα ήθελε και ο πατέρας Αντώνιος. Τον βοηθάμε μόνο με πειστήρια και αποδείξεις στοχεύοντας στις κατηγορίες ούτε με φωνές ούτε με βία“, είπε ακόμα.

 

Συνεδριάζει στις 10 Ιανουαρίου η Ιερά Σύνοδος

Ακόμα αποκάλυψε πως στις 10 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος για την “Κιβωτό του Κόσμου. “Στις 10 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος με βασικό θέμα την «Κιβωτό του Κόσμου»”, είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως: “Δεν υπάρχει περίπτωση να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πατέρα Αντώνιο και να πάει να καταθέσει με ράσα, που σημαίνει ότι η ίδια η εκκλησία της Ελλάδος θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα. Μέχρι τώρα έχουμε την αργία την προσωρινή, θα πάρει αποστάσεις μεγαλύτερες με σεβασμό προς τα θύματα“.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...