Κοινωνία

Xρ. Δήμας: Το αστεροσκοπείο Κρυονερίου πρωτοστατεί στη μελέτη των μετεωριτών – Η συνεργασία με τη NASA

Xρίστος Δήμας, υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε στις «Συνδέσεις» για τον μεγαλύτερο διαστημικό κόμβο στη Ν.Α. Ευρώπη που βρίσκεται στο Κρυονέρι Κορινθίας και το σπουδαίο ερευνητικό έργο που γίνεται στο Αστεροσκοπείο σε συνεργασία με τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές διαστημικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας για το άγνωστο το ευρύ κοινό τηλεσκόπιο στην Κορινθία ο κ. Δήμας ανέφερε ότι άρχισε να λειτουργεί το 1975 και σύντομα θα αποκτήσει ένα καινούργιο ρομποτικό τηλεσκόπιο.

«Πραγματοποιείται με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η μεγαλύτερη επένδυση στην επιστημονική έρευνα στην Πελοπόννησο, όπου αναβαθμίζουμε το αστεροσκοπείο και θα γίνει ο μεγαλύτερος διαστημικός κόμβος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και σύντομα θα αγοράσουμε ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο, ραντάρ και λέιζερ» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Και όπως αποκάλυψε ο κ. Δήμας, «το αστεροσκοπείο, σε συνεργασία και με την NASA πρωτοστατεί στην έρευνα, στη μελέτη των μετεωριτών και των προσκρούσεις στην επιφάνεια της Σελήνης. Όμως ο στόχος μας είναι να δούμε πώς μπορεί αυτή η τεχνολογία να αξιοποιηθεί και σε άλλους τομείς, αξιοποιώντας την δορυφορική τεχνολογία, τηλεπικοινωνίες στην αγροτική οικονομία και σε πολλούς άλλους τομείς που χρειάζεται η οικονομία μας για να αναπτυχθεί».

Η συνολική επένδυση στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ αποτελώντας την μεγαλύτερη επένδυση στην επιστημονική έρευνα στην Κορινθία. Ο διαστημικός κόμβος υπολογίζεται να είναι πλήρως λειτουργικός και επιχειρησιακός εντός του 2026 εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...