Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Βέροια: Προφυλακίστηκε η 29χρονη μητέρα του βρέφους

Η 29χρονη επιμένει ότι μετανιώνει για το ότι άφησε αβοήθητο το βρέφος όταν συνειδητοποίησε ότι βρίσκεται στα νερά του Αλιάκμονα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αντώνη Μπιδέρη.

Ο εισαγγελέας ωστόσο δεν πείστηκε και διέταξε την προσωρινή της κράτηση, ενώ ζήτησε και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό, ενώ διατάχθηκε και πραγματογνωμοσύνη.

Η 29χρονη παιδοκτόνος στη Βέροια επιμένει ότι μετανιώνει για το ότι άφησε αβοήθητο το βρέφος όταν συνειδητοποίησε ότι βρίσκεται στα νερά του Αλιάκμονα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αντώνη Μπιδέρη.

Ο εισαγγελέας ωστόσο δεν πείστηκε και διέταξε την προσωρινή της κράτηση, ενώ ζήτησε και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό, ενώ διατάχθηκε και πραγματογνωμοσύνη.

Η 29χρονη οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας περί τις 11:00, υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μπήκε στο κτίριο από το υπόγειο γκαράζ.

Η φερόμενη παιδοκτόνος αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν πέταξε εκείνη το παιδί της στο νερό αλλά ότι μπουσούλησε και έπεσε, θέλοντας να πείσει ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Η 29χρονη, σύμφωνα και με τον δικηγόρο της Αντώνη Μπιδέρη, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική τουλάχιστον δέκα φορές.

Βέροια: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που βρήκε το βρέφος

Ο αστυνομικός που ήταν παρών στην ανεύρεση του άτυχου βρέφους περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που προσπάθησε μαζί με τους συναδέλφους του να βρει το αδικοχαμένο κοριτσάκι.

«Ήμασταν μια ομάδα της ΟΠΚΕ 5 ατόμων, οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας Βέροιας και Αλεξάνδρειας και δύο περιπολικά. Από τις 10 το βράδυ ψάχναμε στο ποτάμι. Στις 12 και μισή φτάσαμε στις όχθες. Ένας συνάδελφος εντόπισε το μωρό στην άκρη στα βράχια στη 1 και μισή τα ξημερώματα.», είπε αρχικά ο αστυνομικός.

«Αμέσως μας φώναξε. Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν αλήθεια ή ψέμα. Είχε κάποια σημάδια στο πρόσωπο. Το μωρό ήταν περιποιημένο. Φορούσε μπουφανάκι , ένα κολάν πολύχρωμο και τα παπουτσάκια του. Όλοι μας σοκαριστήκαμε. Είμαστε και οι 5 πατεράδες μικρών παιδιών», πρόσθεσε συγκλονισμένος ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ.

Λέων: «Ήταν ακόμα εν ζωή όταν έπεσε στο νερό»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην ΕΡΤ για τη δολοφονία του 11 μηνών μωρού αλλά και τα ευρήματα της νεκροψίας, τα οποία έδειξαν ότι το μικρό παιδάκι πνίγηκε στα νερά του ποταμού.

«Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έγινε απόρριψη του σώματος του παιδιού όταν αυτό ήταν ακόμα εν ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να εξεταστεί αν οι κακώσεις στο σώμα του παιδιού ήταν μεταθανάτιες.

«Αυτό που έχει σε μια τέτοια υπόθεση αξία είναι εάν και εφόσον υπήρχαν προ θανατικές κακώσεις», είπε.

Εκτός της νεκροψίας, ο Γρηγόρης Λέων επεσήμανε τον ρόλο που παίζει η ψυχιατρική πραγματομωσύνη της 29χρονης μάνας, καθώς κάθε νόσος διαφέρει από μια άλλη, το ίδιο και η αγωγή, η οποία πιθανόν και να μην λάμβανε.

«Μια διάκριση που κάνουν οι ειδικοί της ψυχιατρικής είναι εάν η νόσος που πιθανά να έπασχε ένα άτομο αν δικαιολογεί δηλαδή μια τέτοια πράξη ή όχι, γιατί υπάρχουν νοσήματα στην ψυχιατρική, τα οποία πολύ καλά ξέρουμε ότι ελέγχονται πλήρως από τους ψυχιάτρους με κατάλληλες αγωγές, αν βέβαια λαμβάνεται η αγωγή», τόνισε.

Τέλος ο κ. Λέων ανέφερε τις κοινωνικές υπηρεσίες και κατά πόσο έκαναν τη δουλειά τους ή όχι με την 29χρονη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ