Κοινωνία

Πώς να διατηρήσετε ζωντανό το αλεξανδρινό, το λουλούδι των Χριστουγέννων

Το πανέμορφο ακτινοβόλο κόκκινο του αλεξανδρινού προέρχεται από τα φύλλα του, που βρίσκονται σε μια κυκλική αστεροειδή διάταξη. Αυτό πιθανότατα το ήξερες. Αυτό που συνήθως δεν ξέρει κανείς είναι το χρώμα των λουλουδιών του: Βρίσκονται στο μέσο των φύλλων και έχουν κόκκινο, κίτρινο, ροζ, σομόν ή λευκό χρώμα. Ο λόγος που ίσως και να μην το θυμάσαι καλά είναι ό,τι κάθε χρόνο, παρά τις επιθυμίες σου, κανένα αλεξανδρινό δεν έχει διατηρηθεί μέσα στο σπίτι για περισσότερο από δεκαπέντε μέρες. Τελικά, πώς διατηρείται το αλεξανδρινό; Κάνεις κάτι λάθος; Ας δούμε, καλύτερα, τι να κάνεις σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα το βάλεις

Θέλει ένα ζεστό μέρος με πολύ φως, αλλά όχι απευθείας έκθεση στον ήλιο. Επίσης, δεν αγαπά το κρύο, γι’ αυτό και συνιστάται η προστασία του φυτού από αυτό ακόμη και κατά τη μεταφορά του.

Πόσο συχνά θέλει πότισμα

Όπως τα περισσότερα φυτά εσωτερικών χώρων, το αλεξανδρινό δεν αγαπά την υπερβολική υγρασία. Θέλει συχνό πότισμα, αλλά όχι πολύ νερό. Σκόπιμο είναι να αδειάζεις ανελλιπώς το νερό που μαζεύεται στο πιατάκι κάτω από τη γλάστρα.

Πώς διατηρείται το αλεξανδρινό; Ακόμα ένα πολύτιμο tip

Για να χρησιμοποιήσεις βλαστούς σαν κομμένα λουλούδια, βούτηξε τις άκρες σε βραστό νερό ή πέρασέ τις πάνω από τη φλόγα ενός κεριού. Το αλεξανδρινό θα αργήσει να μαραθεί, γιατί έτσι αποφεύγεται η διαρροή των ζωτικών υγρών του φυτού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ