νοσοκομείο
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κόρινθος: Πένθος για το 2,5 χρονών κοριτσάκι που έφυγε από κορονοϊό

Ανείπωτη θλίψη στην Κόρινθο μετά τον χαμό της μικρής Ευαγγελίας. Το 2,5 ετών κοριτσάκι έφυγε από επιπλοκές του κορονοϊού. Είχε κολλήσει κορονοϊό από τη μητέρα του και δύο μέρες μετά μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα του νοσοκομείου Κορίνθου. Εκεί οι γιατροί επί τρεις ώρες έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή.

Το κοριτσάκι νοσηλεύθηκε στην εντατική μονάδα θεραπείας διασωληνωμένο, αλλά δυστυχώς, όπως είχε πει και ο πατέρας, το παιδί είχε πιθανότητα να ζήσει μόνο 1%.

Όπως είχε αναφέρει ο πατέρας του παιδιού, «το παιδί από τον κορονοϊό έχει μαζέψει υγρό στο κρανίο. Η φλεγμονή δεν είναι στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο, αλλά είναι στον κεντρικό άξονα του κρανίου και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν κάτι για αυτό. Παραλύει το νευρικό σύστημα του παιδιού σιγά – σιγά. Το παιδί είναι δυνατό, αντέχει η καρδούλα του».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το παιδάκι δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας, όμως ο κορονοϊός του δημιούργησε φλεγμονή στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να νεκρωθεί όλο το νευρικό του σύστημα. Δέκα ημέρες μετά τη νόσηση, η μικρή Ευαγγελία έφυγε από τη ζωή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ