κινητό
Κοινωνία

Βόλος: Του χάκαραν το κινητό και του πήραν 4.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό

Ο Βόλος στο επίκεντρο μετά την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία.

Τέσσερις χιλιάδες ευρώ έκαναν φτερά από τον τραπεζικό λογαριασμό Βολιώτη επιχειρηματία ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και η Εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα.

Ειδικότερα ο επιχειρηματίας έλαβε το Νοέμβριο του 2022 ένα sms στο κινητό του τηλέφωνο από έναν υποψήφιο πελάτη τον οποίο δεν γνώριζε, που ήθελε να παραγγείλει προϊόντα. Επιπλέον του ζητήθηκε ο λογαριασμός συγκεκριμένης τράπεζας για να αποπληρωθεί το ποσό της παραγγελίας.

 

Πώς έγινε το χακάρισμα

Ο επαγγελματίας ανταποκρίθηκε, έδωσε τον λογαριασμό, αλλά όταν μπήκε στο e-banking μέσω της διαδικασίας face id έγινε το χακάρισμα του λογαριασμού και αφαιρέθηκαν τα 4.000 ευρώ.

Η τράπεζα τον ενημέρωσε για το γεγονός, εκείνος εισήλθε και πάλι στο λογαριασμό του πάλι μέσω του face id για να δει τι συμβαίνει και απλά διαπίστωσε ότι τα χρήματα είχαν κάνει φτερά.

Ο ίδιος υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και στη συνέχεια η υπόθεση έφθασε μέχρι την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου που ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ πρόκειται για μια νέου τύπου απάτη μέσω χακαρίσματος του κωδικού προσώπου (face id).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ