Δένδιας
Κοινωνία

Νίκος Δένδιας: Επεισόδιο ορθοστατικής υπότασης κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Άγιο Όρος

Ξαφνικό επεισόδιο ορθοστατικής υπότασης είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας σε ιερή μονή του Αγίου Όρους.

Διευκρινίζεται πάντως ότι ο κ. Δένδιας είναι απολύτως καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη Νίκος Δένδιας είχε και μια περιπέτεια στον αέρα την ώρα που ελικόπτερο τον μετέφερε στο Άγιον Όρος, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας της πυκνής ομίχλης το ελικόπτερο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών και τελικά προσγειώθηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δένδιας από Άγιο Όρος: Να δώσουμε κάθε στήριξη και βοήθεια

Κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος ο Νίκος Δένδιας έτυχε θερμής υποδοχής στον Ιερό Ναό Πρωτάτου.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, ως πολιτικός προϊστάμενος, να βρίσκομαι σήμερα στο Άγιο Όρος», δήλωσε.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, καταρχάς, είχε την ευκαιρία να διατυπώσει προς την Ιερά Κοινότητα την αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι η κιβωτός αυτή της Ορθοδοξίας είναι άξια κάθε στήριξης και κάθε βοήθειας.

Περαιτέρω, ο Ν. Δένδιας τόνισε πως είχε και τη δυνατότητα, ως προσκυνητής, να βρεθεί μπροστά στα μνημεία της Ορθοδοξίας, να έρθει σε επαφή με τους μοναχούς που υπηρετούν αυτή την υπερχιλιόχρονη παράδοση και να αισθανθεί και αυτός ένα μικρό τμήμα αυτής της μακρότατης αλυσίδας.

Αύριο, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Διονυσίου και Δοχειαρίου.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Άγιο Όρος από το 2011. Σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπείται στην Αθωνική Πολιτεία από τον διοικητή του Αγίου Όρους, η εποπτεία του οποίου ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ