Κοινωνία

Σπήλαιο Αλιστράτης: Η “Περσεφόνη” ξενάγησε χιλιάδες κόσμο τα Χριστούγεννα

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Επιστημονικός Δ/ντής του Σπηλαίου Νίκος Καρτάλης είπε πως το Σπήλαιο Αλιστράτης αποτελεί έναν ισχυρό πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο , αφού η επισκεψιμότητα σε σχέση με το 2021 αυξήθηκε κατά 100% ενώ κατά το 2019 κατά 10%, σύμφωνα με την ερτ.

Η πανέξυπνη και πολυμαθής ξεναγός, μοναδική στο είδος της σε παγκόσμιο επίπεδο « Περσεφόνη», τραβά σαν μαγνήτης τους επισκέπτες του Σπηλαίου Αλιστράτης, χωρίς όμως να στερεί την εργασία σε ξεναγούς.

Η παγκόσμια καινοτομία με το εξελιγμένης τεχνολογίας ρομπότ «Περσεφόνη» που ξεναγεί τους επισκέπτες, του εξαιρετικής ομορφιάς σπήλαιου με πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο και ποικιλομορφία χρωματισμών, από την είσοδο έως τα επόμενα 150 μέτρα εντός αυτού, κάνει τη ξενάγηση σε τρεις γλώσσες και έχει τη δυνατότητα επιλογής πάνω των 30 γλωσσών καθώς και στα αρχαία Ελληνικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο κ. Καρτάλης τόνισε πως η επιθετική πολιτική marketing που εφήρμοσε το Σπήλαιο Αλιστράτης απέδωσε τα αναμενόμενα αυξάνοντας την επισκεψιμότητα.

Επανέλαβε πως από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το σπήλαιο βάλανε δύο στόχους, ο ένας ήταν η αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών και ο δεύτερος η εφαρμογή καινοτόμων ενεργειών.

Τόσο το λογισμικό όσο και η κατασκευή έγινε από Έλληνες επιστήμονες ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)
Η «Περσεφόνη» αποτελεί το ένα από τα πέντε βήματα ψηφιακού μετασχηματισμού στο Σπήλαιο Αλιστράτης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Intereg, με την ονομασία i-cave.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...