Κοινωνία

Ηράκλειο: Αγιοβασίληδες φέρνουν δώρα στους μικρούς ασθενείς του ΠΑΓΝΗ

Έξι “ιπτάμενοι” Αγιοβασίληδες, με φωτάκια στις στολές τους, συνοδευόμενοι από τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν, θα κατέβουν με σχοινιά από όροφο σε όροφο εξωτερικά των κλινικών του 3ου κτηρίου στο ΠαΓΝΗ. Η …επιχείρηση κατάβασης θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο πίσω από την Κλινική Αιματολογίας Ογκολογίας Παιδιών και Εφήβων Κρήτης, όπου θα βρίσκονται φωταγωγημένα και πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία θα μπορούν να επισκεφθούν τα παιδιά, σύμφωνα με την ερτ.

Η δράση διοργανώνεται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Περιφέρειας Κρήτης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Ηρακλείου, την 3η ΕΜΑΚ και το Σωματείο Πυροσβεστών Ηρακλείου “Τρεις Παίδες εν Καμίνω” που για μια ακόμα χρονιά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμέσως μετά την εντυπωσιακή κατάβαση, οι Αγιοβασίληδες συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της 7ης Υ.Πε Κρήτης Νεκτάριο Παπαβασιλείου, τον Διοικητή του ΠαΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη, τον Αναπληρωτή Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης, Πύραρχο Μιχάλη Σεληνιωτάκη, τον Διοικητή της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου, Αντιπύραρχο Σταύρο Καλογιαννάκη, τον Αναπληρωτή Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου, Αντιπύραρχο Γεώργιο Σταυρακάκη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου «Τρεις Παίδες εν Καμίνω Βασίλη Ανδρεαδάκη θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά της κλινικής Αιματολογίας Ογκολογίας Παιδιών και Εφήβων του ΠαΓΝΗ. Θα ανταλλάξουν μαζί τους ευχές, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και θα προσφέρουν γλυκίσματα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, ως ελάχιστο ευχαριστώ για το έργο τους.

Ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης, αναφερόμενος στη δράση, επεσήμανε πως για μια ακόμα φορά, οι άνδρες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών “υποστηρίζουν την ανθρώπινη ζωή σε μια διαφορετική ‘επιχείρηση’ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Προσφέρουν χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία. Στέκονται δίπλα στον πάσχοντα. Οι ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια μας είναι το ελάχιστο για την μεγάλη καθημερινή προσφορά τους, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Εμείς, όλοι εμείς οι άνθρωποι του Ε.Σ.Υ., δεν έχουμε πάρα να τους ευχηθούμε υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Υπηρεσίες Ζωής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας, χωρίς προσκεκλημένους, με θεατές-ακροατές σε απόσταση, από τα μπαλκόνια του νοσοκομείου.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΥΠΕ Κρήτης, αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος και στο Βενιζέλειο-Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα για τα παιδιά της Παιδιατρικής Κλινικής, με διαφορετικό ωστόσο σκηνικό και σενάριο, σύμφωνα με τις δυνατότητες του χώρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ