Κοινωνία

Το TikTok παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε δημοσιογράφους

Στην παραδοχή ότι παρακολουθούσε δημοσιογράφους προχώρησε το TikTok, σύμφωνα με όσα μετέδωσε αρχικά η New York Times και στη συνέχεια το Forbes.

Η ByteDance, μητρική εταιρεία του TikTok, βρίσκεται στο στόχαστρο εξαιτίας ενός σκανδάλου που αφορά τέσσερις υπαλλήλους της. Οι εν λόγω υπάλληλοι διαπιστώθηκε ότι είχαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα δύο δημοσιογράφων που εργάζονταν για τους Financial Times και το BuzzFeed.

Τα δεδομένα στα οποία δόθηκε πρόσβαση περιλαμβάνουν τις διευθύνσεις IP των δημοσιογράφων, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί εάν βρίσκονταν κοντά σε υπαλλήλους της TikTok, οι οποίοι ήταν ύποπτοι για διαρροή πληροφοριών στον Τύπο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O CEO ης ByteDance, Rubo Liang δήλωσε ότι είναι «βαθύτατα απογοητευμένος» σε mail του προς τους υπαλλήλους και πως «η δημόσια εμπιστοσύνη που έχουμε καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να οικοδομήσουμε πρόκειται να υπονομευθεί σημαντικά από το παράπτωμα μερικών ατόμων».

Επειδή παραβίασαν τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα των χρηστών, οι τέσσερις υπάλληλοι, δύο με έδρα τις ΗΠΑ και δύο στην Κίνα, απολύθηκαν από τις θέσεις τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...