Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη Γέφυρα του Αλιάκμονα -Καραμανλής: «Ανακατασκευασμένη, αντισεισμική και σύγχρονη»

Ανακατασκευάστηκε η Γέφυρα του Αλιάκμονα, η μεγαλύτερη γέφυρα του οδικού άξονα Αθηνών - Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Παραδώσαμε παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα ακόμα σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή», γράφει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός, τονίζοντας τη σημαντικότητα του έργου μιας γέφυρας που ήδη μετρούσε 50 χρόνιας ζωής.

«Η Γέφυρα του Αλιάκμονα, η μεγαλύτερη γέφυρα του οδικού άξονα Αθηνών - Θεσσαλονίκης, είναι πλέον ανακατασκευασμένη, αντισεισμική και σύγχρονη. Οι εργασίες ενίσχυσής της, που κρίθηκαν αναγκαίες καθώς η γέφυρα μετρούσε ήδη 50 χρόνια ζωής, ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2020 και ολοκληρώθηκαν τρεις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμά. Η νέα και ασφαλής Γέφυρα του Αλιάκμονα θα συνεχίζει να εξυπηρετεί την κυκλοφορία για 100 ακόμη χρόνια και να ενώνει τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη», καταλήγει ο κ. Καραμανλής, παραθέτοντας και φωτογραφίες από την ανακατασκευασμένη γέφυρα.

Οι αναρτήσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ