Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Χίος: Αστυνομικοί έσωσαν μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί σε απόκρημνη περιοχή

Φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης παράνομων μεταναστών που έφτασαν το βράδυ του Σαββάτου (17/12) στη Χίο και εγκλωβίστηκαν σε απόκρημνη, βραχώδη και με πυκνή βλάστηση τοποθεσία στην περιοχή «Βίκι» έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.
 

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η προσπάθεια των αστυνομικών και των συνοριοφυλάκων να απεγκλωβίζουν με ασφάλεια τους συνολικά 12 μετανάστες που εντοπίστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής (18/12)».

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός ακόμη εννέα παράνομων μεταναστών από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου σε παραλιακή τοποθεσία στην περιοχή «Κέραμος».

Για τους 21 διασωθέντες, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείου της Χίου για παροχή πρώτων βοηθειών, «θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες πρώτης υποδοχής και υποβολής αιτημάτων για παροχή διεθνούς προστασίας».

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...