Βλαχέρνα
Κοινωνία

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Υπέκλεψαν χρήματα από μοναστήρι

Απατεώνες, υπέκλεψαν τους τραπεζικούς κωδικούς της μονής Κάτω Παναγιάς στην Άρτα με το πρόσχημα ότι θα έκαναν... δωρεά ύψους 5.000 ευρώ και μετέφεραν σε δικούς τους λογαριασμούς όσα χρήματα βρήκαν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η απάτη εκτυλίχθηκε στις 25 Αυγούστου και εξιχνιάστηκε τέσσερις μήνες μετά από την Ασφάλεια Άρτας, από την έρευνα της οποίας προέκυψαν τα στοιχεία των τριών Ελλήνων δραστών, μιας 50χρονης, μιας 20χρονης και ενός 19χρονου. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας από τους δράστες επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπεύθυνη της, της είπε ότι θέλει να δωρίσει 5.000 ευρώ στο μοναστήρι και της έστειλε e-mail ζητώντας τους τραπεζικούς κωδικούς του e-banking της μονής, δήθεν για να καταθέσει απευθείας τα χρήματα.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που της έστειλε, περιείχε ένα link που την ανακατεύθυνε σε "μαϊμού" ιστοσελίδα όμοια με της τράπεζας, στην οποία η υπεύθυνη καταχώρησε τους κωδικούς παραχωρώντας έτσι πρόσβαση στους απατεώνες, οι οποίοι φέρονται να μετέφεραν 7.840 ευρώ από τον λογαριασμό της μονής σε δικούς τους. Μετά την καταγγελία της μοναχής, οι αστυνομικοί ερεύνησαν την υπόθεση και τελικά ταυτοποίησαν τους τρεις δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...