Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Συναγερμός στην Κρήτη: Συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στη θάλασσα –Νεκρός ο ένας εκ των δυο επιβατών (upd) (Εικόνες- Βίντεο)

Ένα θρίλερ παίχτηκε στην Κρήτη, καθώς μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα στο Ηράκλειο πολύ κοντά στο Κακό Όρος. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα εκ των οποίων το ένα ήταν σώο, αλλά το δεύτερο κατέληξε.

Ανασύρθηκε από το νερό χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και αμέσως του έγινε ΚΑΡΠΑ. Οι δυο επιβαίνοντες του αεροσκάφους, που είναι αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ηρακλείου.  

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν νηολογίου Ινδονησίας. Το αεροσκάφος είχε φτάσει χθες (14.12.2022) στο Ηράκλειο από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου και επόμενος σταθμός του θα ήταν η Ουργκάντα της Αιγύπτου. Το αεροπλάνο έφυγε σήμερα από το Ηράκλειο, αλλά την ώρα που βρισκόταν κοντά στο Κακό Όρος φαίνεται να παρουσιάστηκε πρόβλημα και ο πιλότος εξέπεμψε σήμα SOS.

Μαζί με το μονοκινητήριο που έπεσε απογειώθηκε ένα ακόμη ανάλογο αεροσκάφος, με το οποίο θα έκαναν μαζί το ταξίδι, ανέφερε η ΕΡΤ, που τόνισε ότι το δεύτερο αεροπλάνο δεν είχε πρόβλημα, αλλά επέστρεψε τελικά πίσω με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Στο σημείο όπου έπεσε το αεροσκάφος, έσπευσαν αμέσως σκάφη του Λιμενικού και της 3ης ΕΜΑΚ. Το αεροσκάφος που έπεσε στην θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου της Κρήτης άρχισε να βυθίζεται. Οι δυο επιβάτες βρέθηκαν στο νερό και κρατήθηκαν από τα συντρίμμια, πριν το αεροπλάνο βυθιστεί τελικά.

Οι σωστικές δυνάμεις εντόπισαν γρήγορα τον έναν εκ των δυο επιβαινόντων και τον βοήθησαν να ανέβει σε σκάφος του Λιμενικού, ενώ αμέσως ξεκίνησαν έρευνες και για τον δεύτερο επιβάτη του αεροσκάφους. Στο σημείο βρέθηκε αμέσως και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

https://youtu.be/OWQ2xPTNSwk

 

«Είδα τον έναν να κολυμπάει»

Ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας μίλησε στο neakriti.gr για την πτώση του αεροσκάφους και περιέγραψε το τι είδε τις πρώτες στιγμές του ατυχήματος: «Απογειώθηκε πριν από καμία ώρα και έπεσε περίπου 3-5 ναυτικά μίλια. Τον ένα τον είδα να κολυμπάει για τον άλλο δεν γνωρίζω ακόμη την κατάστασή του».

https://youtu.be/XSUwFOqxhSk

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...