Κοινωνία

«Κιβωτός του Κόσμου»: Η εβδομάδα των… παθών για τον πατέρα Αντώνιο-Καταιγιστικές εξελίξεις

Εβδομάδα καταιγιστικών εξελίξεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» αναμένεται να είναι αυτή που αρχίζει τη Δευτέρα, καθώς δεν αποκλείεται να ασκηθούν ακόμα και διώξεις σε βάρος τεσσάρων προσώπων για τα οποία έγιναν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιητικές συμπεριφορές!

Οι έρευνες των εισαγγελικών Αρχών σχετικά με τα οικονομικά της υπό έλεγχο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης και τις καταγγελίες περί σωματικών κακοποιήσεων από εργαζομένους των δομών της «Κιβωτού» συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ολες τις προηγούμενες ημέρες οι εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσιχλή, στις οποίες έχει ανατεθεί ο φάκελος της φρικιαστικής υπόθεσης, δεν έχουν σταματήσει να λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις από πρώην τροφίμους και υπαλλήλους του οργανισμού, οι οποίοι έχουν να εισφέρουν σημαντικά στοιχεία για όσα γίνονταν στις δομές της «Κιβωτού» ανά την Ελλάδα!

 

Οι εξελίξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα αναμένονται συνταρακτικές εξελίξεις, καθώς είναι αρκετά πιθανό να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τεσσάρων προσώπων που καταγγέλλονται για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών της «Κιβωτού»! Κατόπιν, ενώπιον των δικαστικών Αρχών αναμένεται να βρεθούν ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι δικηγόροι του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης δεν έχουν ενημερωθεί αν θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις σοβαρές καταγγελίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Κατά πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην ίδια εκπομπή, χθες επρόκειτο να αδειάσει το διαμέρισμα του πατρός Αντωνίου και της συζύγου του, έπειτα από την εισαγγελική διάταξη που τους απαγορεύει την είσοδο στις δομές. Μάλιστα, αναμενόταν να φτάσει στην οδό Ζηνοδώρου στον Κολωνό και ειδικό γερανοφόρο όχημα, προκειμένου να παραλάβει τα προσωπικά αντικείμενά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ο 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από τον πατέρα Αντώνιο αναφέρθηκε στη συστολή που είχε έως ότου εμφανιστεί στις αστυνομικές Αρχές με την παρότρυνση ατόμων από το περιβάλλον του, προκειμένου να βοηθήσει άλλα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου».

 

«Είχα σαν θεό μου αυτόν που ασέλγησε σε βάρος μου» εξήγησε ο 19χρονος, ο οποίος έδωσε το έναυσμα σε άλλους τροφίμους και εργαζομένους της «Κιβωτού», που κρατούσαν έως τώρα τα χείλη τους σφραγισμένα, να τα ανοίξουν τελικά! Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε πως ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» του πατρός Αντωνίου τον χτύπησε στη μέση του δρόμου, λίγο αφότου είχε κάνει την καταγγελία, και πρόσθεσε πως τον τελευταίο μήνα δεν μένει στο ίδιο διαμέρισμα με τη μητέρα του, αλλά φιλοξενείται σε φιλικά σπίτια.

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός του ότι αρκετά παιδιά, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, υπηρετούσαν τον πατέρα Αντώνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμη και τα πρωτοπαλίκαρά του τού φορούσαν τα παπούτσια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ