Κοινωνία

Οι άγνωστες και πολύ πρακτικές χρήσεις του φυστικοβούτυρου

Εάν έχετε ένα βάζο με φυστικοβούτυρο στο ντουλάπι σας, ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πολλά περισσότερα από το να φτιάξετε μόνο νόστιμα σνακ.

Ας δούμε μερικές από τις άγνωστες χρήσεις του φυστικοβούτυρου:

 

Αφαίρεση τσίχλας από τα μαλλιά

Το φυστικοβούτυρο μπορεί να αποδειχθεί αληθινά σωτήριο όταν διαπιστώσετε ότι στα μαλλιά του παιδιού σας έχει κολλήσει τσίχλα. Απλώστε μια μικρή ποσότητα φυστικοβούτυρου πάνω από την κολλημένη τσίχλα και αφήστε το για λίγα λεπτά πριν επιχειρήσετε να την αφαιρέσετε.

Καθαρισμός δέρματος

Ίσως ακούγεται λίγο οξύμωρο όμως το φυστικοβούτυρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό δέρματος . Εάν παρατηρήσετε έναν λεκέ στον καναπέ σας με δερμάτινη επένδυση, απλώστε λίγο φυστικοβούτυρο και τρίψτε με ένα καθαρό πανί με κυκλικές κινήσεις. Τα φυσικά έλαια του φυστικοβούτυρου θα διαλύσουν το λεκέ. Επίσης τα έλαια που περιέχει βελτιώνουν τη γυαλάδα του δέρματος.

 

Δόλωμα για ποντίκια

Αν υποψιάζεστε ότι υπάρχει ποντίκι στην αποθήκη ή στη βεράντα ( ειδικά αν έχετε ξύλα για το τζάκι), χρησιμοποιήστε το φυστικοβούτυρο ως δόλωμα. Τα ποντίκια έλκονται από τη μυρωδιά του φυστικοβούτυρου, οπότε απλώνοντας λίγη ποσότητα μέσα σε μια παγίδα μπορεί να σας βοηθήσει να το εξοντώσετε. Το φυστικοβούτυρο δεν είναι απλώς το αγαπημένο φαγητό των ποντικών, είναι και κολλώδες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να το βγάλουν κρυφά από την παγίδα επομένως θα πιαστούν στη φάκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφαίρεση υπολειμμάτων αυτοκόλλητου

Αν δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε τα αυτοκόλλητα από ορισμένες επιφάνειες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λίγο φυστικοβούτυρο. Απλώστε μια κουταλιά φυστικοβούτυρο πάνω στα αυτοκόλλητα ή τα υπολείμματα αυτών και αφήστε το να δράσει για μια ώρα. Το φυστικοβούτυρο θα μαλακώσει τα κολλώδη υπολείμματα, διευκολύνοντας την αφαίρεσή τους.

Λίπανση μεντεσέδων

Αν τρίζουν οι μεντεσέδες από τις πόρτες και δεν έχετε λιπαντικό, χρησιμοποιείστε μια μικρή ποσότητα φυστικοβούτυρου. Τρίψτε μια μικρή ποσότητα στους μεντεσέδες και θα δείτε άμεσα διαφορά.

 

Απομάκρυνση οσμών από το ψάρι

Το ψάρι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και νόστιμο όμως αφήνει μια έντονη μυρωδιά στο σπίτι. Αν μαγειρεύετε το ψάρι στο τηγάνι δοκιμάστε να προσθέσετε μετά λίγο φυστικοβούτυρο. Αφήστε το τηγάνι στη φωτιά για λίγα λεπτά και το φυστικοβούτυρο θα απορροφήσει τη μυρωδιά του ψαριού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...