Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ασπρόπυργος: Τραυματισμός Ρομά από πυροβολισμό-Άνω Λιόσια: Πυροβολισμοί Ρομά κατά αστυνομικών(upd)

Νεώτερη ενημέρωση

Ρομά τραυματίστηκε από πυρoβολισμό στον Ασπρόπυργο, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν λίγο νωρίτερα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διακομίζεται στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης (8/12) με φόντο το σοβαρό τραυματισμό 16χρονου στην Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Φωτιές σε κάδους σκουπιδιών ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ στον Ασπρόπυργο, στην οδό Διυλιστηρίων. 

Ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Πέμπτης (8/12), στα Λεχαινά, όπου περίπου 20 άτομα Ρομά, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, άναψαν φωτιές, κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διακοπεί για αρκετή ώρα και στα δύο ρεύματα.

Παράλληλα, εκτόξευαν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, η Τροχαία επανέφερε την κυκλοφορία.

 

Αρχικό κείμενο

 

Αυτήν την ώρα  σημειώνονται επεισόδια στα Άνω Λιόσια και στα Μέγαρα, από ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Άνω Λιόσια “έπεσαν” πυροβολισμοί κατά αστυνομικών. Στα Μέγαρα, τα επεισόδια σημειώνονται στον παράδρομο του 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού.

Νεαροί Ρομά συγκεντρώθηκαν και στο Σχιστό Κορυδαλλού, όπου έχουν βάλει φωτιές σε κάδους και σε λάστιχα και η κατάσταση είναι τεταμένη. Τα επεισόδια διαδραματίζονται στην οδό Δερβενακίων.

Οι συγκεντρωμένοι πετούν και αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και στο σημείο βρίσκεται και η Πυροσβεστική.

 

Λόγω των επεισοδίων, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ποταμού από το ύψος της Καραολή και Δημητρίου, έως την Δερβενακίων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...