Κοινωνία

Θεσσαλονίκη-Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Παρέμβαση με μπογιές στο γραφείο διευθυντή παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκράτειου

Παρέμβαση στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της A’ παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου πραγματοποίησαν μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης. 

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του με τον πατέρα του να τονίζει πως ακόμα η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας που πραγματοποίησαν την παρέμβαση αναφέρουν μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή τους:

«Ο Κώστας Φραγκούλης νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο. Χαροπαλεύει από την πρώτη στιγμή. Οι γονείς του ζήτησαν να παραβρεθούν στην ιατρική ενημέρωση. Το αίτημά τους όμως απορρίφθηκε από τη διευθύντρια της Μονάδας σε συνεννόηση με τον διοικητή του νοσοκομείου.

Ο τελευταίος, μάλιστα, δήλωσε κυνικά ότι “είναι απόφαση των γιατρών ποιους θα ενημερώσουν και ποιες πληροφορίες θα μεταφέρουν”, λέγοντας ότι “δεν εκδίδονται ιατρικά ανακοινωθέντα για όλα τα περιστατικά”, χωρίς να εξηγεί για ποιους λόγους δεν υπήρξε ιατρική ενημέρωση για το συγκεκριμένο περιστατικό. Και φυσικά τίποτα δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει την άρνηση παροχής πληροφοριών στους γονείς ενός ανήλικου παιδιού. Ρομά και αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες βρέθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο, όπου ήταν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έστησαν οδοφράγματα και πραγματοποίησαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Όλα αυτά συνέβαιναν απουσία ιατρικής ενημέρωσης».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ