Κοινωνία

Απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 335 καφέ κάδοι στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Με την παράδοση και δεύτερου απορριμματοφόρου συλλογής στερεών αποβλήτων και 245 καφέ κάδων - ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 335- για την αποκομιδή βιοαποβλήτων στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, συνεχίζεται ο κύκλος διανομής του  ειδικού εξοπλισμού  ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής. 

Την παράδοση  στο δήμο έκανε ο περιφερειάρχης  Γιωργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τούς αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής Αθανάσιο Αυγερινό και Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος - πρόεδρος ΕΔΣΝΑ, Βασίλη Κόκκαλη.

Ο περιφερειάρχης παραδίδοντας τον εξοπλισμό επισήμανε ότι «η προμήθεια και δωρεάν διανομή αποτελεί ένα από τα επτά βασικά βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «τέρας των σκουπιδιών» και να δώσουμε αξία στα σκουπίδια μας". Ακόμη , συγχάρηκε τον δήμο και τον δήμαρχο, Βαγγέλη Μπουρνούς,για την εξαιρετική πρόοδο που έχει κάνει στον τομέα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης βιοαποβλήτων, αξιοποιώντας το σύγχρονο απορριμματοφόρο και τους 90 καφέ κάδους που διατέθηκαν στον πρώτο κύκλο διανομής.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημείωσε πως με τη σημερινή παράδοση ενισχύεται ακόμη περισσότερο η δυναμικότητά του δήμου ο οποίος μαζί με τους πολίτες του μπορεί να κατακτήσει και την πρώτη θέση στην ανακύκλωση μεταξύ των δήμων της Αττικής "στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να αλλάξουμε το μοντέλο διαχείρισης των σκουπιδιών μας προς όφελος του περιβάλλοντος αλλά και της οικονομίας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος  τονισε ότι ότι το πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων εδραιώνεται και αναπτύσσεται σε ολόκληρο τον δήμο, ο οποίος " αξιοποιώντας όλο τον εξοπλισμό έχει αναρριχηθεί μεταξύ των πρώτων στην συλλογή βιοαποβλήτων από τους 66 Δήμους της Αττικής και στη δεύτερη θέση στην ανακύκλωση, προσπάθεια για την οποία έχουμε βραβευθεί. Προσδοκούμε την επόμενη φορά, με τα νέα στοιχεία μέτρησης να έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε την πρωτιά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...