Κοινωνία

«Θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα»- Σοκάρουν τα στοιχεία από τη δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση ΑμεΑ στην Κρήτη

Ξεκίνησε η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση 20χρονου ΑμεΑ στην Κρήτη και τα στοιχεία σοκάρουν. Το θύμα είχε καταγγείλει την κόλαση που βίωσε, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι απειλές που δεχόταν για να μην μιλήσει ήταν ανατριχιαστικές, καθώς του έλεγαν ότι θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν σαν τον Ιούδα.

Η δίκη ξεκίνησε από χθες (6.12.2022) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στην Κρήτη και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη με την κατάθεση και του ίδιου θύματος. Ο νεαρός ΑμεΑ που σήμερα είναι 20 ετών φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τα στην Κρήτη από 14 έως τα 19 του με θύτες μεταξύ άλλων από τον ιερέα θείο του, από έναν άλλο ιερέα και άλλα δυο άτομα, ενώ όλα γίνονταν με τη συγκατάθεση του πατέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στοιχεία της δικογραφίας που άρχισαν να ξετυλίγονται από χθες είναι γροθιά στο στομάχι, ενώ τα όσα πέρασε ο 20χρονος και οι απειλές που δεχόταν για να μην μιλήσει είναι σοκαριστικά, όπως τόνισε σε ρεπορτάζ του το neakriti.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο της δίκης, το θύμα έχει ελαφρά νοητική υστέρηση, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να αντιληφθεί πλήρως το τι έχει συμβεί. Ο ίδιος έχει μιλήσει για «κακές πράξεις». Ο 20χρονος ΑΜΕΑ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον αδελφό του πατέρα του, ο οποίος είναι ιερέας, από έναν φίλο τού πατέρα του, από έναν ακόμη ιερέα και από ένα άτομο που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας. Και όλα συνέβαιναν με τη συγκατάθεση του ίδιου του, του πατέρα, ο οποίος είναι κι αυτός κατηγορούμενος στη δίκη.

Η κατάθεσή του προκαλεί σοκ

Ο 20χρονος ΑμεΑ είχε μιλήσει στις καταθέσεις του για το μαρτύριο που περνούσε. Την καταθεσή του διάβασε ο εισαγγελέας και μεταξύ άλλων ο νεαρός είπε ότι τον απειλούσαν να μη μιλήσει, λέγοντάς του: «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό και θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα». Επίσης ανέφερε ότι έκλαιγε και τους έλεγε να μην του κάνουν κακό και να μην τον βιάσουν.

Οι κατηγορούμενοι

Οι κατηγορούμενοι είναι ένας 72χρονος ιερέας και εκπαιδευτικός, που είναι θείος του 20χρονου, ένας ακόμη ιερέας 44 ετών, ο 42χρονος αδελφός του ιερέα που είναι ΑμεΑ, και ένας 68χρονος, φίλος του πατέρα του Γιάννη, ο οποίος κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του νεαρού 20 φορές και για τον ομαδικό βιασμό του δύο φορές. Στο εδώλιο είναι και ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του γιου του. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν χθες στην πρώτη μέρα της δίκης όλες τις κατηγορίες, δηλώνοντας φυσικά «αθώοι». Το σύνολο των μαρτύρων ξεπερνά τους 40.

Η κόλαση πουν ζούσε από μικρός

Ο 20χρονος ΑΜΕΑ ζούσε μια ζωή πραγματική κόλαση από πολύ μικρός. Η μητέρα του φέρεται να τον εγκατέλειψε, ενώ βάσει του κατηγορητηρίου απάνθρωπη ήταν η συμπεριφορά του πατέρα του. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, ο πατέρας του τον χτυπούσε καθημερινά, τον υποχρέωνε να ζει σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς στρώμα, χωρίς κλινοσκεπάσματα, με ελάχιστα και κουρελιασμένα ρούχα δίπλα στα σκουπίδια, ενώ κάποιες φορές τον έδιωχνε από το σπίτι και το παιδί διανυκτέρευε στην ύπαιθρο.

«Να αποδοθεί Δικαιοσύνη»

Ο συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας (πρώην πολιτικής αγωγής), Νίκος Ντουντουλάκης, είπε χθες, σε δηλώσεις που έκανε στην Κρήτη TV και τη Νέα Κρήτη. «Να αποδοθεί Δικαιοσύνη! Όλοι αυτοί που του έχουν κάνει τις κακές αυτές πράξεις, όπως τις αποκαλεί με το δικό του μυαλό – εγώ θα έλεγα τις φρικτές και αποτρόπαιες – να καταδικαστούν όσο γίνεται πιο σκληρά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...