Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κρήτη: Ηλεκτρονική απάτη με στόχο ενορία-9.000 ευρώ εκλάπησαν

Ηλεκτρονική απάτη έστησαν άγνωστοι, με στόχο την ενορία του ναού της Αγίας Τριάδας στην Κρήτη, ενώ έκλεψαν 9.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για συσσίτια σε απόρους.

Δόλωμα για την ηλεκτρονική απάτη αποτέλεσε η πρόθεση κατάθεσης δωρεάς από τον άγνωστο ή τους αγνώστους δράστες.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιερέα της ενορίας, η πρώτη κίνηση για την απάτη ήταν ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε, την Πέμπτη (1/12), από άγνωστο άνδρα, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να κάνει δωρεά ύψους 10.000 ευρώ.

Το επόμενο βήμα ήταν η αποστολή ενός link στον 73χρονο ιερέα, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τον ακολούθησε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο περιβάλλον μιας εικονικής σελίδας της τράπεζας, στην οποία η Ενορία διατηρεί τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Πριν να καταλάβει ο ιερέας την απάτη, ο δράστης ή οι δράστες κατάφεραν με τρεις μεταφορές να αρπάξουν συνολικά 9.000 ευρώ από τον λογαριασμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...