Κοινωνία

Live το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα

Το έλατο που «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Για περισσότερο από ένα μήνα, οι Αθηναίες, οι Αθηναίοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές γιορτινές εμπειρίες, σε κάθε σημείο της.

Στο κέντρο και στις γειτονιές, το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους και έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, το This is Athens, και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Αθήνα 9.84, θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσικές παραστάσεις, «χριστουγεννιάτικα χωριά», πάρτι, εντυπωσιακά σόου, μία πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Ομόνοιας, καθώς και πολλές γιορτινές εκπλήξεις.

«Led παντού» στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι με led έχουν αντικατασταθεί τα δύο τελευταία χρόνια όλα τα λαμπάκια του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της Αθήνας.

Με στόχο να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο Δήμος της Αθήνας επέλεξε να μην κάνει «εκπτώσεις» στον στολισμό της Αθήνας, πετυχαίνοντας παράλληλα μια μεγάλης κλίμακας εξοικονόμηση ενέργειας (ποσοστό 80%).

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ