Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Λήμνος: Ήχησε το 112 και προειδοποιεί για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα»

Το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Λήμνου, λόγω της κακοκαιρίας ARIEL που βρίσκεται σε εξέλιξη και πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» στο νησί έως απόψε (1.12.2022) το βράδυ.

Στο μήνυμα του 112 γίνεται σύσταση στους κατοίκους της Λήμνου να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες, καθώς η κακοκαιρία ARIEL αναμένεται να κάνει ιδιαίτερα έντονα αισθητή την παρουσία της στο νησί.

Δείτε το μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία ARIEL στη Λήμνο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήδη η κακοκαιρία ARIEL έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στη Λήμνο, με αρκετούς δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και να έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε αυτούς. Σύμφωνα με το limnosfm100.gr, προβλήματα παρατηρούνται στην οδό Γαροφάλλου αλλά και στην περιοχή των ΚΤΕΛ.

Συνεργεία του Δήμου, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στους δρόμους και προσπαθούν να επέμβουν όπου είναι εφικτό ενώ η Πολιτική Προστασία εφιστά την προσοχή στους πολίτες για τις μετακινήσεις του.

Σύμφωνα με το limnosfm100, μέχρι νωρίς το μεσημέρι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Άριελ» από τη Λήμνο ήταν ήπιο αλλά παρατηρήθηκε απότομη επιδείνωση του καιρού με έντονη καταιγίδα και κεραυνούς οι οποίοι έπληξαν την περιοχή.

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε κυκλοφοριακό πρόβλημα σε διάφορα σημεία στη Λήμνο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς. Μάλιστα, οδός έκλεισε λίγη ώρα μετά την έναρξη της βροχόπτωσης ενώ άλλοι δρόμοι πλημμύρισαν. 

Προβλήματα επίσης, παρατηρήθηκαν στην περιοχή του ΚΤΕΛ ενώ συνεργεία του Δήμου, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στους δρόμους και προσπαθούν να επέμβουν όπου είναι εφικτό.

Εντωμεταξύ, το Τοπικό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες και να μην κυκλοφορούν αν δεν είναι άκρως απαραίτητο.

 

Από πού πέρασε η κακοκαιρία ARIEL – Μέχρι πότε αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Η κακοκαιρία πέρασε από την Κατερίνη, μετατρέποντας σε λιμνοθάλασσα το παραλιακό μέτωπο της πόλης, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι γκρέμισαν μια τζαμαρία και σκόρπισαν σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του καιρού, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...