Κοινωνία

Στο Εφετείο η δίκη του ειδικού φρουρού που σκότωσε ταξιτζή στην Καστοριά

Εκδικάζεται σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, μετά από αναβολές, η έφεση που άσκησε ο Ειδικός Φρουρός, που υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, δράστης της δολοφονίας του οδηγού ταξί, Κοσμά Τζέλιου.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, από το Κακουργιοδικείο στην Κοζάνη, σε δις ισόβια συν δύο χρόνια για την δολοφονία του Κοσμά Τζέλιου, για ληστεία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2017, όταν ο άτυχος ταξιτζής, Κοσμάς Τζέλιος, 52 ετών, βρέθηκε νεκρός από αστυνομικούς, στην περιοχή της Νέας Λεύκης Καστοριάς, μετά την αναφορά της οικογένειας στην αστυνομία, ότι δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις.

Μετά από λίγες ώρες συνελήφθη ο ειδικός φρουρός, ηλικίας τότε 30 ετών, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στις έρευνες. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ομολόγησε ότι σκότωσε τον ταξιτζή, για προσωπικούς λόγους και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίστηκε τότε, ότι ήθελε να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Όπως διαπιστώθηκε, από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ο ειδικός φρουρός επιβιβάστηκε στο όχημα του άτυχου οδηγού Ταξί στις 4:30, το απόγευμα της Παρασκευής, από πιάτσα στην περιοχή Χλόη πόλης της Καστοριάς, με προορισμό περιοχή της Νέας Λεύκης, στην οποία υπάρχει αγροτεμάχιο και αποθήκη του πατέρα του. Ο δράστης ανάγκασε το θύμα του να βγει από το όχημα και σε απόσταση 30 μ. από το αυτοκίνητο σκότωσε τον 52χρονο οδηγό Ταξί με 45άρι περίστροφο, το οποίο κατείχε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...