Κοινωνία

Εφτά στους δέκα που είδαν περιστατικό παιδικής κακοποίησης δεν θα έκαναν καταγγελία

Μετά τις πρόσφατες υποθέσεις που έχουν συγκλονίζει το πανελλήνιο, τόσο εκείνη των Σεπολίων όσο και της Κιβωτού του Κόσμου, η δημοσκόπηση δεν στάθηκε μόνο στο πολιτικό σκηνικό, αλλά εμβάθυνε περισσότερο την έρευνα της.

Σοκάρουν τα ευρήματα

Λόγω της επικαιρότητας οι πολίτες ρωτήθηκαν και για το αν έχει πέσει στην αντίληψή σας περιστατικό παιδικής κακοποίησης, το 95,3% απάντησε «όχι», με το 4,3% ναι λέει «ναι». Από όσους έχουν δει περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου, το 69% είπε ότι δεν θα έκανε καταγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακοποίηση και παραμέληση 1.854 παιδιών μόνο στο διάστημα Ιανουάριος – Οκτώβριος 2022

Αναφορές για την κακοποίηση και παραμέληση 1.854 παιδιών, εκ των οποίων για τα 37 οι εν λόγω αφορούσαν σε σεξουαλική κακοποίηση, έλαβε μόνο το πρώτο δεκάμηνο του 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με αφορμή τη διοργάνωση από τον Οργανισμό του 2oυ Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο: «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών: Μένει Μυστικό. Ας γίνουμε η Φωνή τους» ενώνοντας δυνάμεις με 800 φορείς σε όλο τον κόσμο, και σε στενή και ουσιαστική συνεργασία με την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, και με αφορμή την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια, η οργάνωση ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθημερινά, παιδιά πεθαίνουν ψυχικά και σωματικά από τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ αυτό συνεχίζει να «Μένει Μυστικό».

Μόνο το Α’ Εξάμηνο του 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε 557 ανώνυμες και επώνυμες αναφορές κακοποίησης και παραμέλησης που αφορούσαν στο σύνολο τους 964 παιδιά.

Από αυτά τα 964 παιδιά, τα 14 – μόνο! – αφορούσαν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ