ναρκωτικά
Κοινωνία

Ροδόπη: Στον εισαγγελέα ζευγάρι που μετέφερε ναρκωτικά από την Τουρκία

Ένας άνδρας και μια γυναίκα, Έλληνες, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εγνατία Οδό, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας της Ασφάλειας Κομοτηνής, διότι σύμφωνα με στοιχεία, έκαναν εισαγωγή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης από την Τουρκία,

Το ζευγάρι, που είχε μόλις επιστρέψει από την γειτονική χώρα, εντοπίστηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και, σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, εντόπισαν μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, μέσα στην οποία ήταν κρυμμένες τρεις συσκευασίες με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη συνολικού βάρους 104 γραμμαρίων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια του ζευγαριού, βρέθηκαν μια συσκευασία με καπνό βάρους ενός κιλού και 535 γραμμαρίων και 1.046 τσιγαροσωλήνες με καπνό, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, μια συσκευασία με άγνωστη λευκή κρυσταλλική ουσία βάρους 614 γραμμαρίων που εστάλη για χημική ανάλυση, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 100 ευρώ.

Κατασχέθηκαν, επίσης, το αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Είχε στο σπίτι κάνναβη και ναρκωτικά χάπια

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Χαλκίδας , πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία ενός Έλληνα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης– Αλιβερίου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με συνολικά 131 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 119 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ