Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αλεξανδούπολη: Άγρια επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα

Επίθεση δέχτηκαν σκυλιά κυνηγών από λύκους, οι οποίοι κατέβηκαν από το βουνό. Εικάζεται πως στο άκουσμα των γαβγισμάτων, οι λύκοι φρόντισαν να κρυφτούν στο κατάλληλο σημείο.

Κρούσματα εμφάνισης λύκων σε περιοχές στην Αλεξανδρούπολη καταγράφηκαν μετά από αναφορές των κυνηγών. Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Νωντας Τερζής, τα περιστατικά προς το παρόν είναι δυο και εμφανίστηκαν στην περιοχή της Νίψας, όπου επιτέθηκαν σε κυνηγόσκυλα και τα κατασπάραξαν.

Οι επιθέσεις αυτές, όπως επισημαίνει, γίνονται επειδή οι λύκοι στην αναζήτηση τροφής κατεβαίνουν από τα βουνά και καθώς η κτηνοτροφία ελαττώθηκε, βρίσκουν θύματα τους σκύλους, στήνοντάς τους ενέδρα εκεί που ακούγονται τα γαβγίσματα τους.

Να σημειωθεί ότι οι λύκοι αυτοί κοστίζουν ακριβά για τους κυνηγούς 3.000 – 4.000 ευρώ ο καθένας, καθώς και η μετέπειτα συντήρησή τους, γι’ αυτό και ο κ Τερζής ανέφερε πως έχουν γίνει ιδιαίτερες αναφορές στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να παρθούν τα απαραίτητά μέτρα προφύλαξης όταν υπάρχει έξαρση.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κυνηγούν στα βουνά, στα σημεία υπάρχουν περάσματα των λύκων. Για τον σκοπό αυτό γίνονται σχετικές ενημερώσεις και σεμινάρια από τον Σύλλογο προς τα μέλη του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ