Κοινωνία

Κολωνός- Μητέρα 5χρονου: «Μόνο ένα θαύμα μπορεί να συνεφέρει το παιδί μου»

«Μόνο ένα θαύμα μπορεί να συνεφέρει το παιδί μου. Παρακαλάω το Θεό να τον ξαναπάρω στην αγκαλιά μου και να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης» λέει στο protothema.gr κλαίγοντας η μητέρα του πεντάχρονου αγοριού, το οποίο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της οικογένειας, το βράδυ της Κυριακής στον Κολωνό.

«Ο αντρας μου είχε γυρίσει από τη δουλειά κουρασμένος και προφανώς τον πήρε ο ύπνος στον καναπέ. Εγώ πήρα το μεγαλύτερο παιδί μας και πήγαμε να πάρουμε σουβλάκια για να φάμε. Τον πεντάχρονο γιο μου τον άφησα να κοιμάται στο κρεβατάκι του. Όταν γύρισα είδα να βγαίνουν καπνοί από το διαμέρισμα . Έδωσα μια κλωτσιά στην πόρτα για να μπω μέσα στο σπίτι για να σώσω τα παιδιά μου από τη φωτιά. Ο άντρας μου πρόλαβε να πάρει αγκαλιά το ένα παιδί και να βγει στο μπαλκόνι γιατί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τους καπνούς . Οι άνθρωποι τγς ποκυκατοικίας προσπαθούσαν κι αυτοί να μας βοηθήσουν και φώναζαν "να σώσουμε τα παιδιά". Το τρίτο το παιδάκι μου το βρήκαν στο κρεβατάκι του οι πυροσβεστες , όπως τοείχα αφήσει να κοιμάται. Πραγματικά δεν ξέρω πως ξεκίνησε η φωτιά αλλά αυτό που με νοιάζει τώρα είναι να σωθεί το παιδί μου», καταλήγει η μητέρα του 5χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στο κρεβατάκι του βρέθηκε από τους πυροσβέστες ο 5χρονος

Το μέγεθος της καταστροφής αλλά και τις απέλπιδες προσπάθειες του πατέρα που συνελήφθη μετά τη φωτιά στον Κολωνό αποτυπώνουν τα βίντεο που κατέγραψε το protothema.gr από το διαμέρισμα της οδού Αλκυόνης στο οποίο εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και πλέον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο παιδί.

Στο πρώτο βίντεο από το σαλόνι του διαμερίσματος διακρίνεται σπασμένη η μπαλκονόπορτα την οποία άνοιξε ο πατέρας του 5χρονου για να βγει στο μπαλκόνι με τον ένα από τα μεγαλύτερα αδέλφια του μικρού αγοριού.

Το δεύτερο βίντεο καταγράφει την κατάσταση στο υπνοδωμάτιο των παιδιών μέσα στο οποίο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του το 5χρονο παιδί που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν» με πολυοργανική ανεπάρκεια. κάπνα και οι στάχτες από τη φωτιά έχουν καλύψει τα πάντα στον χώρο στον οποίο βρισκόταν το παιδί.
 

Το τρίτο βίντεο είναι από την κουζίνα του διαμερίσματος από την οποία εικάζεται ότι ξεκίνησε η φωτιά μολονότι ο πατέρας του 5χρονου φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι μπορεί και να προκλήθηκε από αναπτήρα με τον οποίο έπαιζε το τρίτο παιδί της οικογένειας.
 

Στο αυτόφωρο ο πατέρας

Στο μεταξύ στο αυτόφωρο δικαστήριο οδηγήθηκε ο πατέρας του 5χρονου αγοριού το οποίο δίνει μάχη για τη ζωή του, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα της οικογένειας του στον Κολωνό.

Από την εισαγγελία σε βάρος του πατέρα του 5χρονου αγοριού ασκήθηκε ποινική δίωξη για: έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προέκυψε σοβαρή σωματική βλάβη. Μετά την άσκηση της δίωξης ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστεί.

Νωρπιτερα, ο πατέρας φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από έναν αναπτήρα με τον οποίο έπαιζε στον καναπέ του σπιτιού το ένα από τα μεγαλύτερα αδέρφια του 5χρονου αγοριού ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για φωτιά από μάτι της κουζίνας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του παιδιού είναι «πολύ σοβαρή, απελπιστικά άσχημη, είναι διασωληνωμένο με πολυοργανική ανεπάρκεια».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης