Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Η παιδοψυχολόγος κάλεσε σε κοινή συνεδρία θύμα και θύτη

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης βρίσκεται η μήνυση που υπέβαλε η οικογένεια 16χρονης αθλήτριας της κωπηλασίας, με την οποία καταγγέλλεται προπονητής για κατάχρηση σε ασέλγεια.

Στη μήνυση περιγράφονται γενετήσιες πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν το διάστημα από τον περυσινό Δεκέμβριο μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυση που υπέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα η οικογένεια της αθλήτριας στην εισαγγελία, οι καταγγελλόμενες πράξεις που περιγράφονται σε αυτήν, τελέστηκαν στο σπίτι του 37χρονου προπονητή και σε όχημα του κωπηλατικού συλλόγου, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μετάβαση των αθλητών σε προπονήσεις.

«Ένιωσα αμηχανία, τρόμαξα και δεν εκδήλωσα καμία αντίδραση», φέρεται να κατέθεσε η 16χρονη αθλήτρια για τον 38χρονο προπονητή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο κατηγορούμενος άσκησε πιέσεις στην ανήλικη αθλήτρια, ούτως ώστε να πετύχει την σιωπή της, να μην κοινοποιήσει στους δικούς της όλα όσα της είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Τελικός, μετά την περιέλευση του παιδιού σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες αποκαλυπτοντας τα πάντα στους γονείς του και ακολούθησαν όλες οι νόμιμες ενέργειες», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Οθωνας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά και με ενδεχόμενη υπάρξει ψηφιακών αρχείων από τη δράση του κατηγορούμενου, όπως επίσης και το ενδεχόμενο ύπαρξης άλλων θυμάτων από τον ίδιο στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η παιδοψυχολόγος κάλεσε σε κοινή συνεδρία θύμα και θύτη

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας προχώρησε σε μια νέα και πολύ σοβαρή καταγγελία σχετικά με την υπόθεση. Όπως ανέφερε, οι γονείς της 16χρονης, βλέποντας ότι το παιδί τους δεν ήταν καλά ψυχολογικά, την πήγαν σε παιδοψυχολόγο και εκείνη κάλεσε σε κοινή συνεδρία θύμα και θύτη.

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ότι όταν οι γονείς του κοριτσιού είδαν ότι βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν τον λόγο, ανέθεσαν την παρακολούθηση του παιδιού σε ειδική παιδοψυχολόγο, στην οποία τελικά το παιδί αποκάλυψε τι ήταν αυτό που του συνέβαινε και έχει ως συνέπεια την επιδείνωση της ψυχολογικής του κατάστασης. Στη συνέχεια η συγκεκριμένη παιδοψυχολόγος, όχι μόνο δεν ανακοίνωσε το παραμικρό στους γονείς του παιδιού, αλλά αντίθετα πραγματοποίησε και κοινή συνέδρια του παιδιού μαζί με τον προπονητή που ήταν το ίδιο πρόσωπο που τελούσε σε βάρος της το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, από πρόσωπο αρμόδιο και υπεύθυνο για την επίβλεψη της», τόνισε.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του δικηγόρου:

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η μήνυση που κατατέθηκε από την οικογένεια της 16χρονης αθλήτριας, προς στιγμή στρέφεται μόνο κατά του προπονητή για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου, ερευνάται όμως και η τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...