Κοινωνία

Γευσιγνωστικό ταξίδι στον Αττικό αμπελώνα για επαγγελματίες οίνου από την Ιαπωνία και την Κορέα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα τετραήμερο οινικό οδοιπορικό, ειδικά σχεδιασμένο για 18 δημοσιογράφους, αγοραστές και wine experts από την Ιαπωνία και την Κορέα στην Αττική, με στόχο τη γνωριμία με τους ΠΓΕ οίνους της Αττικής και τους 20 οινοποιούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προβολής και προώθησης των οίνων ποιότητας.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος της επίσκεψης περιλάμβανε ξενάγηση των επαγγελματιών του οίνου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή και σε αμπελώνες και φυσικά γευστική δοκιμή σε προετοιμασμένες «τυφλές» γευσιγνωσίες ΠΓΕ κρασιών από τα 20 συνολικά οινοποιεία.

Οι φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας επισκέφθηκαν το Οινοποιείο του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι όπου ξεναγήθηκαν στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ και στο πρώτο βιοκλιματικό οινοποιείο της Ελλάδας το Οινοποιείο Παπαγιαννάκου στο Μαρκόπουλο και το οινοποιείο του Σώκου στις πλαγιές Κιθαιρώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια συμμετείχαν σε δυο τυφλές γευσιγνωσίες στις όποιες συμμετείχαν τα οινοποιεία της Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στη συγκεκριμένη δράση οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες και να συζητήσουν για τις ιδιαιτερότητες των κρασιών και της περιοχής τους.

Σημαντικό μέρος του προγράμματος αποτέλεσε η επίσκεψη σε τυπικούς αμπελώνες των ΠΓΕ Αττική και Ρετσίνα Αττικής όπως επίσης και στο ΠΓΕ Πλαγιές Κιθαιρώνα και ΠΓΕ Μαρκόπουλο αναγνωρίζοντας την ιστορική διαδρομή και τη δυναμική του αττικού αμπελώνα στο σύνολό του

Επιπλέον ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη παρουσίαση της ρετσίνας και του ΠΓΕ Ρετσίνα Αττικής με την διοργάνωση ειδικού masterclass που πραγματοποιήθηκε στην οινική σχολή WSPC όπου ο master of wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης παρουσίασε τη διαδρομή – από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα – του παραδοσιακού κρασιού της Αττικής με παράλληλη γευσιγνωσία 10 διαφορετικών ΠΓΕ που ανέδειξαν τη σύγχρονη εικόνα της ρετσίνας.

Οι οινοποιοί της Αττικής ανανεώνουν το ραντεβού τους με την αγορά της Ιαπωνίας και της Κορέας με τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις δύο χώρες τον Απρίλιο του επομένου έτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...