Κοινωνία

Ρόδος: Tα διαμάντια έβαλαν σε μπελάδες 44χρονο Βέλγο

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 6η Δεκεμβρίου 2022 υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 44χρονο Βέλγο, που κρίθηκε ένοχος πρωτοδίκως, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά για λαθρεμπορία και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και 10 ημερών, με τριετή αναστολή.

 

Ο 44χρονος, ελέγχθηκε την 13η Αυγούστου του 2017 από τελωνειακούς μετά την άφιξή του στο νησί με πλοίο από την Μαρμαρίδα και διαπιστώθηκε ότι κατείχε αποσκευή που περιείχε δύο συσκευασίες με δύο μεγάλου τύπου διαμάντια με την αντίστοιχη εκτίμηση ειδικού ιδρύματος περί γνησιότητας.

Ακολούθησε σωματικός έλεγχος κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι στα γεννητικά του όργανα είχε επιμελώς κρυμμένα σε διάφορες συσκευασίες, μία συσκευασία με 19 μεσαίου τύπου διαμάντια, μία συσκευασία με 559 μικρού τύπου διαμάντια και μία συσκευασία με 58 κοσμήματα (45 δακτυλίδια, 8 μενταγιόν και 5 ζεύγη σκουλαρίκια). Επιπλέον, βρέθηκε στην κατοχή του και μικροποσότητα κάνναβης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βέλγος δεν δήλωσε τα παραπάνω αντικείμενα και δεν κατέβαλε τους αναλογούντες δασμούς και φόρους, με αποτέλεσμα να κατέχει στην επικράτεια τα πιο πάνω είδη χωρίς την άδεια της αρμόδιας Τελωνειακής Αρχής. Του επιβλήθηκε έτσι πολλαπλό τέλος ίσο με το τριπλάσιο των διαφυγουσών δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων πλέον τελών χαρτοσήμου και ΟΓΑ ύψους 33.491,71 ευρώ.

Ο ίδιος απολογούμενος κατέθεσε ότι είχε αγοράσει τα διαμάντια στο Βέλγιο και τα είχε μεταφέρει στην Τουρκία προκειμένου να τα μετατρέψει σε κοσμήματα σε χρυσοχόους της χώρας. Επέλεξε να τα κρύψει προκειμένου να μην μπεί στην χρονοβόρα διαδικασία ελέγχου των παραστατικών αγοράς τους στο Βέλγιο αλλά και στην Τουρκία τονίζοντας ότι μόνο για ένα μέρος των κοσμημάτων μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, υποστήριξε προανακρινόμενος ότι αγοράζει κοσμήματα μεταχειρισμένα, τα επισκευάζει και τα πουλάει σε διαδικτυακές δημοπρασίες. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τα 0,70 γραμμάρια κάνναβης, που βρέθηκαν στην κατοχή του, προορίζοντον για ιδίαν χρήση κι ότι την κάνναβη χρησιμοποιεί για ιατρικούς λόγους το βράδυ, διότι πάσχει από επιληψία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...