Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κιβωτός του Κόσμου: Η «κόκκινη γραμμή» της υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις με την υπόθεση της Κιβωτού. Μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της Κιβωτού του Κόσμου, ο πατέρας Αντώνιος ανασυντάσσεται και ετοιμάζει τη γραμμή άμυνας του για τις σοβαρές καταγγελίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας. 

Μετά από επαφές που είχε με μερικά από τα ποιο επιφανή δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, κατέληξε στη ομάδα των δικηγόρων που θα τον εκπροσωπούν από εδώ και στο εξής. Ο ιδρυτής και ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου επέλεξε τρεις γνωστούς δικηγόρους οι οποίοι θα είναι οι νομικοί του παραστάτες.

Πρόκειται για τον Θρασύβουλο Κονταξή, τον Τάσο Τριανταφύλλου και τον Γιάννη Κώτσο. Και οι τρεις γνωστοί και έμπειροι νομικοί των Αθηνών, που αναλαμβάνουν τις όποιες δικαστικές εκκρεμότητες του πατέρα Αντώνιου ανακύψουν.

Η «κόκκινη γραμμή» της υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου είναι μία, πως δεν ασέλγησε ούτε σε βάρος του 19χρονου, ούτε σε βάρος οποιοδήποτε άλλου παιδιού και μάλιστα αυτό θα αποδειχθεί με στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη κίνηση στην οποία προχώρησαν οι νέοι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου ήταν να ενημερώσουν τις Αρχές πως οι ιερέας βρίσκεται στη διάθεση της Εισαγγελίας οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί. Την ίδια στιγμή, ξεκαθαρίζεται πως ζει σε σπίτι της Κιβωτού και δεν έχει εξαφανιστεί ενώ τα όσα λέγονται περί χλιδής και πολυτελούς ζωής χαρακτηρίζονται απολύτως ψευδή.

Από την πλευρά, των νομικών παραστατών του ιερέα μάλιστα επισημαίνεται πως δεν έχει καμία αντίρρηση να ανοιχθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί καθώς σε αυτούς θα εντοπιστεί μόνο η μισθοδοσία του.

Όσο αφορά τις πολλές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, σωματικές κακοποιήσεις και αυστηρές τιμωρίες στις δομές της Κιβωτού, από την πλευρά του πατέρα Αντώνιου τονίζεται ότι το σύστημα λειτουργίας των δομών έχει ξεκάθαρα χριστιανικά χαρακτηριστικά, βασιζόταν δηλαδή στην αγάπη  και την πειθαρχία, αλλά,δεν υπήρχαν ούτε βία ούτε απομονώσεις. Ή τουλάχιστον δεν είχε υποπέσει στη δική του αντίληψη κάτι τέτοιο.

Συνέχεια στην αποκάλυψη της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», ότι πρώην στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» μετέβη με απόλυτη μυστικότητα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος, στο κέντρο της Αθήνας, και άδειασε τραπεζική θυρίδα, έδωσε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, το πρόσωπο που άδειασε τη θυρίδα είναι η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή. Μάλιστα, αφού πήρε το περιεχόμενο, το οποίο είναι άγνωστο, προγραμμάτισε ραντεβού με άλλη τράπεζα, ώστε να νοικιάσει νέα θυρίδα -κάτι που, όπως φαίνεται, δεν έχει ακόμα συμβεί.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της θυρίδας είναι η ίδια και ο πατέρας Αντώνιος. Στην ίδια τράπεζα, όπως σημειώνεται, η «Κιβωτός» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους δύο εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, στο στόχαστρο των Αρχών και των οικονομικών εισαγγελέων έχουν μπει τα εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν από τα χέρια των ανθρώπων της «Κιβωτού» και η χλιδάτη ζωή, με τα ακριβά αυτοκίνητα, που φέρεται να έκανε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Τα πλεονάσματα κάθε έτους και τα δεκάδες εκατομμύρια απο χορηγίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των οικονομικών ελέγχων. Μάλιστα, αναμένεται να ελεγχθούν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ιθυνόντων της δομής, αλλά και η κινητή και ακίνητη περιουσία της.

Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ, που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

Παράλληλα, από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προκύπτει ότι ποσοστά ιδιοκτησίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν 50% η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, και το άλλο 50% ήταν στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντωνίου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο.

Ήδη, έχει ζητηθεί η άρση τραπεζικού απορρήτου και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων προσώπων, η κτήση ακίνητης και κινητής περιουσίας, στοιχεία τα οποία θα αντιπαραβληθούν με τα δηλωθέντα εισοδήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά προκλήθηκαν μέσω εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Αν τα ευρήματα έχουν ποινικό ενδιαφέρον, το πόρισμα θα αποσταλεί στην Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ