Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Νέες αποκαλύψεις! Χωρίς άδεια λειτουργούσαν οι δομές σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα

Χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας λειτουργούσαν - εκτός από αυτή τηςΚαλαμάτας - και οι δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή και στην Κόνιτσα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, φιλοξενώντας μάλιστα 45 ανηλίκους, ηλικίας 5 έως 18 ετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλά παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές δίχως να υπάρχουν έγγραφα με τα στοιχεία τους, το πιστοποιητικό γεννήσεώς τους και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Επιπλέον, ρεπορτάζ του Mega αποκάλυψε μια απάνθρωπη τακτική της «Κιβωτού» να διαχωρίζει τα αδέρφια μεταξύ τους, απαγορεύοντας κάθε επικοινωνία ύστερα μεταξύ τους, ενώ δεν διευκόλυνε καμία διαδικασία αναδοχής ή υιοθεσίας, με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να διαμένουν στις δομές κατά μέσο όρο 7 χρόνια.

Έρευνα και στη δομή της Χίου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Μετά τα κεντρικά της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, έλεγχος της οικονομικής αστυνομίας γίνεται και στη δομή της ΜΚΟ στη Χίο. 

Δυο αυτοκίνητα της αστυνομίας βρέθηκαν στη δομή της Χίου και μετέφεραν φακέλους, σύμφωνα με την εκπομπή Tlive στον Alpha. 

Τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου έχουν μπει στο στόχαστρο, αφού τα ποσά που ακούγονται για τις δωρεές και τις χορηγίες φαίνονται αστρονομικά.

Από το 2017 έως το 2022, σύμφωνα με τον Alpha, οι δωρεές και οι χορηγίες στην Κιβωτό του Κόσμου ξεπερνούν κατά πολύ τα 30 εκατομμύρια ευρώ και ίσως φτάνουν ακόμη και τα 40 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό, μάλιστα, μπορεί να φτάνει τα 90 εκατ. ευρώ για το διάστημα από το 2007 έως το 2022.

Πρώην στέλεχος άδειασε θυρίδα με άκρα μυστικότητα

Νέα ερωτήματα για τη συμπεριφορά των στελεχών της Κιβωτού του Κόσμου προκαλεί η πληροφορία που μεταφέρει η εφημερίδα τα ΝΕΑ ότι πρώην στέλεχος της οργάνωσης μετέβη με απόλυτη μυστικότητα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας και άδειασε τραπεζική θυρίδα.

Το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί την Τρίτη και ενώ «φουντώνει» η έρευνα στην Κιβωτό του Κόσμου και για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές.

Κατά το δημοσίευμα στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα φαίνεται να διατηρούνταν λογαριασμός της Κιβωτού του Κόσμου ύψους 2.000.000 ευρώ.

Για το άδειασμα της θυρίδας φέρεται να έχουν ενημερωθεί και οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Χρήματος που ήδη ερευνούν τις ύποπτες δραστηριότητες της Κιβωτού του Κόσμου

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει δρομολογήσει ήδη έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», στενών συγγενών του και τρίτων πρόσωπων τα οποία συμμετέχουν στη διαχείριση των οικονομικών της δομής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ