Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ασπρόπυργος: Έσβησε η φωτιά στην Polyeco με τα τοξικά απόβλητα - Μήνυμα του 112

Νεώτερη ενημέρωση

Έσβησε λίγο πριν από τις 17:00 η φωτιά  που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης στην επιχείρηση διαχείρισης αποβλήτων Polyeco στον Ασπρόπυργο. 

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για το περιστατικό γύρω στις 15:30, ενώ στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν για την κατάσβεση 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ μεταβαίνει ειδικό όχημα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ..

Αρχικό κείμενο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον Ασπρόπυργο λίγο μετά τις 15:30 και στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο φαίνονται πυκνοί μαύροι καπνοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίγεται εταιρεία με χημικά πίσω από την Πετρογκάζ.

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στον Ασπρόπυργο. Η εστία εντοπίζεται σε εγκαταστάσεις εταιρίας διαχείρισης αποβλήτων. Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και μακριά από τζάμια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γύρω στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης (23.11.2022) στον Ασπρόπυργο σημειώθηκε φωτιά σε εξωτερικό χώρο εταιρίας διαχείρισης αποβλήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Στο μεταξύ, μήνυμα από 112 εστάλη στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και μακριά από παράθυρα.

Όπως φαίνεται παρακάτω σε φωτογραφίες και βίντεο του korinthostv, πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται στον ουρανό, ενώ η κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου στο σημείο γίνεται κανονικά:

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων στον Ασπρόπυργο έχει πάρει διαστάσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από την ίδια την πυρκαγιά, είναι και τα αέρια που διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα τα οποία, προφανώς, είναι επικίνδυνα.

Για τον λόγο αυτό, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με το οποίο τους προτρέπει να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει εισροή των αερίων, αλλά και να απομακρυνθούν από υαλοπίνακες.

Το σημείο της πυρκαγιάς είναι αυτό που προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό. Το εργοστάσιο που καίγεται βρίσκεται στο 16ο χλμ Αθηνών – Κορίνθου, όπου είναι σε πολύ κοντινή απόσταση και τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου. Ήδη στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και της ΕΜΑΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μαύρος καπνός που βγαίνει από τις εστίες φωτιάς είναι ιδιαίτερα πυκνός και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στις διπλανές βιομηχανίες. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει η πυρκαγιά διαστάσεις αλλά και να προκληθούν τοξικοί καπνοί.

Για αυτό τον λόγο, όσοι επιχειρούν έχουν πάρει αυστηρά μέτρα, φορώντας ειδικές προστατευτικές μάσκες.

Το μήνυμα του 112 στους πολίτες:

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ