Κοινωνία

«Προσφυγικά»: Πέταγαν μέχρι και πόρτες στους αστυνομικούς

Εικόνες που θυμίζουν αληθινή μάχη περιέχει βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok από όσα έκαναν οι καταληψίες στα «Προσφυγικά» προκειμένου να εμποδίσουν τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας της ΕΛΑΣ, την Τρίτη.

Στα πλάνα φαίνονται άνδρες των ΟΠΚΕ να επιχειρούν να εισέλθουν στα «Προσφυγικά» της λεωφόρου Αλεξανδρας με υψωμένες τις ασπιδες τους καθώς δέχονται «βροχή» από πέτρες, σίδερα μέχρι και ολόκληρες πόρτες τις οποίες χρησιμοποίησαν οι αναρχικοί ως όπλο για να τους εμποδίσουν.

@georgepangp

Στα Προσφυγικά Αθήνα. Οι μπαχαλακηδες παίζουν πετροπόλεμο.. ??

♬ πρωτότυπος ήχος - Giorgos

Οι καταληψίες είχαν ανεβεί στην ταράτσα κτιρίου και από εκεί «βομβάρδισαν« την διμοιρία των ΟΠΚΕ με ό,τι είχαν στα χέρια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τελικά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την περιοχή κατάφεραν να μπουν στο κτήριο και να φτάσουν μέχρι την ταράτσα προχωρώντας σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, κατά την οποία συνελήφθη και ο δράστης της εμπρηστικής επίθεσης κατά των γραφείων της Real Group, συνελήφθησαν 78 άτομα ενώ κατά τη διάρκειά της τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί από τους οποίους οι δύο σοβαρά.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος που συνελήφθη κινείται στον χώρο των αντιεξουσιαστών και φέρεται εκτός από τη φωτιά στα γραφεία της Real να έχει κάνει εμπρηστικές επιθέσεις και σε αυτοκίνητα.Ο συλληφθείς φέρεται να έμενε στα «Προσφυγικά» το τελευταίο δίμήνο, καθώς εκτιμάται ότι προσπαθούσε να κρυφτεί, έχοντας υποψιαστεί ότι οι αστυνομικοί είναι στα ίχνη του και τον αναζητούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ