Κοινωνία

Οργή από τους συγγενείς στην δίκη για την φωτιά στο Μάτι: «Που ήσασταν εκείνη την ημέρα»

«Που ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο…». Με αυτά τα λόγια «υποδέχθηκαν» σήμερα στην αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας, όπου συνεχίστηκε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτιπυρόπληκτοι και συγγενείς θυμάτων τους χειριστές ελικοπτέρων αλλά και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, που βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα καθώς είναι μάρτυρες στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή», απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου στους συγγενείς των θυμάτων.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας από συγγενείς νεκρών, εγκαυματίες και πυρόπληκτους, της φονικής πυρκαγιάς. Ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Ταουξής, υπέβαλλε αίτημα προκειμένου να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση και βρίσκονται από την 93η θέση και κάτω στον κατάλογο των μαρτύρων.

«Υπάρχουν μάρτυρες που δεν έχουν κλητευθεί από το δικαστήριο σας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο σας να κλητευθούν μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση» τόνισε ο ακόμη συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος.

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ορίστηκε για την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ