Κοινωνία

Μητσοτάκης: Παρέμβαση για τις παρακολουθήσεις στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Παρέμβαση για τις καταγγελίες περί παρακολουθήσεων αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα στις 18:00 στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.



Ο κ. Μητσοτάκης, όπως και την περασμένη Δευτέρα στον ΑΝΤ1, θα ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να βγουν όλα στο φως και να «τρέξει» η έρευνα της Δικαιοσύνης, αλλά ο ίδιος δεν πρόκειται να καταστεί εκβιαζόμενος. Παράλληλα, θα επισημάνει πως ούτε αυτός ούτε η ΝΔ θα απολογηθούν «σε συκοφάντες». «Απαντούμε μόνο στους πολίτες», διαμηνύουν μονοσήμαντα από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχουν πάρει δημοσκοπικά μαντάτα που αποτυπώνουν δυσφορία των πολιτών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά όχι ραγδαία αλλαγή του πολιτικού κλίματος, με τη φθορά της ΝΔ να εμφανίζεται, ως αυτή την ώρα, ως απολύτως αναμενόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν μπορούν να γνωρίζουν ποια πρόσωπα είναι σε νόμιμη επισύνδεση

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα, επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα δημοσιεύματα περί παρακολουθήσεων εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και ο πρόεδρός του επιχειρούν να αντιπολιτευθούν με τοξικότητα σημειώνοντας πως η κυβέρνηση, ότι θα χειριστεί το θέμα θεσμικά και με ταχύτητα.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ερώτηση εάν έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν νόμιμες επισυνδέσεις υπουργών από την ΕΥΠ, απάντησε: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δε μπορούν να γνωρίζουν ποια πρόσωπα είναι σε νόμιμη επισύνδεση…Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται μόνο εάν υπάρχουν ευρήματα…και τέτοια ενημέρωση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής…», σημείωσε ο κ. Οικονόμου. «Το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, δεν επιτρέπει στον πρωθυπουργό να γνωρίζει ποιος έχει ή ποιος δεν έχει παρακολουθηθεί…Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται μόνο για ευρήματα…αυτό δεν υπάρχει μέχρι τώρα…», ανέφερε, σε έτερη σχετική ερώτηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...