Κοινωνία

Σεπόλια: Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την ανίερη δράση του Ηλία Μίχου! Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. στους τρεις τόπους μαρτυρίου του μικρού κοριτσιού

Σε τρεις διαφορετικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος «έσπρωχνε» τη 12χρονη σε παιδοβιαστές έναντι ενός ποσού από 50 έως 100 ευρώ. Οι αστυνομικοί που ερευνούν τη φρικτή υπόθεση των Σεπολίων έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τρεις τόπους του μαρτυρίου της μικρής κοπέλας, ξεψαχνίζουν υλικό που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας γύρω από τα τρία από αυτά τα μέρη με την ελπίδα σε κάποια από αυτά να εντοπίσουν τη μικρή την ώρα που μπαίνει μέσα με κάποιον από τους βιαστές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τρεις χώροι είναι ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής στην πλατεία Αττικής, ένα διαμέρισμα (Airbnb) στην οδό Ραιδεστού κοντά στον σταθμό Λαρίσης και ο οίκος ανοχής στην οδό Κασσάνδρας. Ήδη από την τρίτη κατάθεση της ανήλικης, στην οποία αναφέρθηκε μόνο στον οίκο ανοχής, οι αστυνομικοί είχαν στοιχεία ότι υπήρχε και δεύτερος χώρος όπου κλείνονταν τα ραντεβού βιασμού της 12χρονης. Στην τωρινή φάση της έρευνας, ανακαλύφθηκε αυτός ο χώρος, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιους και πόσους άντρες είχε συναντήσει η 12χρονη στο Airbnb.

Αυτοψία στο Airbnb της φρίκης

Χθες το Live News έκανε αυτοψία στο συγκεκριμένο σπίτι. Ένα εξαώροφο Airbnb στο κέντρο της Αθήνας, με την είσοδο της πόρτας να ξεκλειδώνει με κωδικό και τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της φρίκης, να έχει κάθε φορά το κατάλληλο κλειδί από το διαμέρισμα που είχε κλείσει, για να ξεκλειδώσει και να ξεκινήσει το ίδιο άρρωστο έργο: ο βιασμός της 12χρονης που, όπως έχει παραδεχτεί ο Ηλίας Μίχος από την πρώτη στιγμή, κακοποιούσε κάθε φορά πρώτα εκείνος. Οι αστυνομικοί δείχνουν στην 12χρονη καρέ όπως αυτά που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Με το κρεβάτι που υπήρχε και την τηλεόραση που ήταν κρεμασμένη σε τοίχο, το μπάνιο του διαμερίσματος, τη μικρή κουζίνα και το υποτυπώδες σαλόνι με τα σκαμπό, δίπλα από τα παράθυρα.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, η ανήλικη αναγνώρισε ανεπιφύλακτα το δωμάτιο και είπε ότι τις νύχτες που πήγαινε σε αυτό, την περίμενε κάθε φορά ένας πελάτης, που είχε πληρώσει το αντίτιμο της σεξουαλικής κακοποίησης. Οι τρεις τελευταίοι όροφοι νοικιάζονταν συνήθως σε ανυποψίαστες οικογένειες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στους 3 πρώτους που ήταν και οι φθηνότεροι, υπήρχαν από δύο διαμερίσματα στον κάθε όροφο, με την 12χρονη να θυμάται και να περιγράφει τα όσα ζούσε από τη στιγμή που έφτανε.

«Ανεβαίναμε από την είσοδο και μετά υπήρχε μια πόρτα. Ο Ηλίας Μίχος είχε ένα κλειδί και την ξεκλείδωνε. Σε εκείνο το δωμάτιο ερχόταν ένας άντρας κάθε φορά», αναφέρει στην κατάθεσή της η 12χρονη. Η εξώπορτα ανοίγει με κωδικό που έδινε ο υπεύθυνος. Αμέσως μετά η 12χρονη μαζί με τον 53χρονο ανέβαιναν στο διαμέρισμα που είχε συμφωνηθεί. Σε αυτό που λίγο αργότερα έφτανε ο εκάστοτε παιδοβιαστής.

Οι εικόνες και οι εφιαλτικές μνήμες έκαναν κατά διαστήματα την 12χρονη να διακόψει τις περιγραφές της, με λυγμούς. Πλέον μετά τις έρευνες, τις αποκαλύψεις, τον σάλο που προκλήθηκε και την προφυλάκιση της μητέρας της, έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι ο δρόμος που υποχρεώθηκε να ανεβαίνει καθημερινά ήταν καταστροφικός για την ίδια. Η μικρή ανέφερε στην τελευταία της κατάθεση, πως τώρα ξέρει πως μια σειρά από κακοί άνθρωποι, όπως ανέφερε, παγίδευσαν τόσο την ίδια όσο και τους ανθρώπους που την αγαπούσαν και την φρόντιζαν πραγματικά.

Εκτός από το Airbnb στο κέντρο της Αθήνας, η μικρή αναγνώρισε και τον οίκο ανοχής κοντά στην Ιερά Οδό. Σε αυτόν τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για την ίδια. «Θυμάμαι πως έμπαινα από μια γκρι πόρτα. Εκεί μέσα έρχονταν πολλοί άντρες που είχαν κλείσει ραντεβού», λέει στην κατάθεσή της η ανήλικη. Όπως έχει αναφέρει το παιδί από την πρώτη του κατάθεση, μέσα στον οίκο ανοχής είχε τύχει να κακοποιηθεί ακόμα και από πέντε άντρες σε διάστημα μισής ώρας.

Οι αποκαλύψεις στην παιδοψυχολόγο

Τα λόγια της 12χρονης στην παιδοψυχολόγο αποτύπωναν ένα μέρος μόνο του εφιάλτη της. «Ο Ηλίας με πήγαινε σε ένα γκρι κτίριο διώροφο. Εμείς πηγαίναμε στο δεύτερο όροφο. Χτύπαγε ο Ηλίας ένα κουδούνι. Από κάτω. Ανεβαίναμε και μας άνοιγαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος γύρω στα 30. Πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Ηλία και όταν τελείωνα εγώ περίμενα στο δωμάτιο και μια φορά όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ ο Ηλίας κι αυτός, τον άκουσα να λέει «τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή θα μπλέξουμε;». Η 12χρονη ήταν κλεισμένη σε ένα δωμάτιο μέχρι να ολοκληρωθούν τα ραντεβού που είχε κανονίσει ο 53χρονος βασικός κατηγορούμενος. Μέχρι να πάρει τα χρήματα για την καταστροφή του παιδιού.

 

Παιδοψυχολόγος: Όταν λοιπόν τελείωνε η επαφή με τον Ηλία, τι συνέβαινε;

12χρονη: Περίμενα εγώ στο δωμάτιο και ερχόταν ένας άλλος.

Παιδοψυχολόγος: Τον οποίο τον είχες δει εσύ ή τον έβλεπες έτσι όπως έμπαινε μέσα;

12χρονη: Όχι, τον έβλεπα έτσι όπως έμπαινε μέσα.

Παιδοψυχολόγος: Και ερχόσουν σε επαφή με αυτόν; Μετά με άλλον και με άλλον, δηλαδή υπήρχαν άνθρωποι που τη φορά που πήγαινες εκεί είχες επαφές με πολλούς άντρες;

12χρονη: Ναι. Εκεί μέχρι πέντε.

Παιδοψυχολόγος: Μέχρι πέντε τη φορά που πήγαινες, αυτοί οι άντρες πληρώνανε;

12χρονη: Δεν ξέρω.

Παιδοψυχολόγος: Δεν πλήρωνε κάποιος κάτι σε σένα;

12χρονη: Σε μένα δεν έδιναν τίποτα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης