Κοινωνία

Απίστευτη ηλεκτρονική απάτη εμπλέκει πολίτες σε κύκλωμα παιδεραστίας

Σύμφωνα με το Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», κύκλωμα επιτηδείων, εκμεταλλευόμενο τις τραγικές συγκυρίες σχετικά με τις υποθέσεις παιδεραστίας που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, επιχειρεί να αποκομίσει κέρδη από ανυποψίαστους πολίτες.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι, μέσω προειδοποιητικών e-mail που αποστέλλουν σε τυχαίους παραλήπτες, τους ενημερώνουν ότι έχει καταγραφεί η δράση τους σε ύποπτα κυκλώματα που σχετίζονται με παιδεραστία και παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο.

Μάλιστα, δεν σταματούν εκεί και επικαλούνται μέχρι και εισαγγελική εντολή, καλώντας τους να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, κάτι βέβαια που θα αποφευχθεί αν καταβάλουν ένα υψηλό πόσο προκειμένου να μην προχωρήσει η υπόθεση και να αποφύγουν τον διασυρμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αναφέρει η δήθεν «δικαστική κλήση» που στέλνουν οι επιτήδειοι

Συγκεκριμένα, οι επιτήδειοι στη «δικαστική κλήση» που αποστέλλουν στους πολίτες χρησιμοποιούν το σήμα της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ το έγγραφο έχει ως δήθεν αποστολέα τον πρόεδρο της Europol και υπογράφεται από τον υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιστολή αναφέρεται: «Κατόπιν αιτήματος της κυρίας, ο Jerom Bonet εξελέγη (πρόεδρος της Europol, γενικός επίτροπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας, επικεφαλής της ταξιαρχίας για την προστασία ανηλίκων, εξουσιοδοτημένος ιδίως σε θέματα παιδικής πορνογραφίας, παιδεραστίας, διαδικτυακής πορνογραφίας), να σας ενημερώσει ότι είστε αντικείμενο πολλών νομικών διαδικασιών που ισχύουν. Διαπράξατε το αδίκημα αφού στοχοποιηθήκατε στο Διαδίκτυο (δικτυακός τόπος Διαφήμισης), η προβολή βίντεο παιδικής πορνογραφίας, γυμνές φωτογραφίες/βίντεο ανηλίκων καταγράφηκαν από την αστυνομία μας στον κυβερνοχώρο και αποτελούν απόδειξη των αδικημάτων σας.

Για λόγους εμπιστευτικότητας σας αποστέλλουμε το μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακαλείστε να ακουστείτε μέσω email γράφοντας τις αιτιολογήσεις σας, ώστε να εξεταστούν και να επαληθευτούν προκειμένου να αξιολογηθούν οι κυρώσεις σας. Αυτό εντός της αυστηρής προθεσμίας των 24 ωρών.

Μετά από αυτή τη φορά, θα είμαστε υποχρεωμένοι να διαβιβάσουμε την έκθεσή μας στον γενικό εισαγγελέα Μ.Γ. Σαββίδη, να εκδόσουμε ένταλμα σύλληψης και θα προχωρήσουμε στην άμεση σύλληψή σας από το καταλληλότερο αστυνομικό τμήμα. Και θα εγγραφείτε στο Εθνικό Μητρώο Σεξουαλικών Παραβατών.

Σε αυτή την περίπτωση ο φάκελός σας θα αποσταλεί σε ενώσεις που αγωνίζονται κατά της παιδεραστίας και στα μέσα ενημέρωσης για δημοσίευση ενός ατόμου που βρίσκεται στο αρχείο του RNDS.

Εγκάρδια, Στυλιανός Παπαθεοδώρου, Υπαρχηγός Αστυνομίας, Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γ. Κώτσηρα».

Τουλάχιστον τρία θύματα ηλεκτρονικής απάτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Κώστα Γραμματικό, τον έχουν ήδη επισκεφθεί τρεις άνθρωποι που έπεσαν θύματα της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής απάτης.

«Ακόμα και αν ένας άνθρωπος δεν έχει καμία εμπλοκή, και μόνο το γεγονός ότι ασχολείται μαζί του η Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος παιδικής πορνογραφίας τον θορυβεί. Γιατί θα μπορούσε να έχει πέσει θύμα υποκλοπής. Το κύκλωμα των επιτηδείων εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι στη δημοσιότητα τρέχουν καθημερινά υποθέσεις παιδεραστίας και παιδοφιλίας, οπότε προσπαθούν να εντοπίσουν εύπιστους πολίτες που θα πανικοβληθούν και από εκεί θα αποκομίσουν χρήματα», τόνισε ο δικηγόρος.

Μάλιστα, επισήμανε πως αν ένας ανυποψίαστος πολίτης βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση πανικού, είναι πολύ εύκολο να δώσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, γιατί, όπως τονίζει, το μήνυμα λέει: «Για να πιστοποιήσουμε ότι εσείς είστε πράγματι αυτός στον οποίο απευθύνεται, δώστε μας κάποιους κωδικούς... Στον έναν ζητήθηκε χρηματικό ποσό 20.000 ευρώ, στους άλλους δύο να δώσουν κάποια προσωπικά τους δεδομένα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ