Κοινωνία

Κυπαρισσία: Τρεις κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 31χρονου – Ήθελαν να τον ληστέψουν

«Φως» στην ανθρωποκτονία, του 31χρονου Αλβανού, που βρέθηκε θαμμένος στην άμμο στην παραλία Καρτελά της Κυπαρισσίας την περασμένη Δευτέρα, έριξε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες από τις αστυνομικές αρχές, ένας 33χρονος Αλβανός υπήκοος, ένας 24χρονος Ρομά και μια 30χρονη Ελληνίδα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα, διέμενε σε γειτονικό νομό, παράνομα στη χώρα, και τις τελευταίες μέρες είχε μεταβεί στην Κυπαρισσία όπου ζούσε συγγενικό του πρόσωπο με σκοπό να στείλει χρηματικό έμβασμα στη χώρα του. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής βρέθηκε σε καφέ- μπαρ της Κυπαρισσίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα επάνω του είχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 10 χιλιάδες ευρώ και αποχώρησε από το κατάστημα, γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, με το ίδιο όχημα με τους 3 φερόμενους ως δράστες.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κάτοικος της περιοχής, στην καθημερινή του βόλτα με το σκύλο του, βρέθηκε μπροστά στο μακάβριο θέαμα με το 31χρονο να βρίσκεται θαμμένος στην άμμο της παραλίας Καρτελά. Από την Ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι ο θάνατος του θύματος προήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, συμπίπτει δηλαδή και με τις ώρες που αποχώρησε από το καφέ-μπαρ συνοδεία των 3 κατηγορουμένων.

Παράλληλα, όταν έγινε γνωστό στην πόλη της Κυπαρισσίας ότι ανακαλύφθηκε το πτώμα θαμμένο στην παραλία και ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα, οι τρεις κατηγορούμενοι «εξαφανίστηκαν» από την περιοχή και φέρονται να είχαν νοικιάσει δωμάτια σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας. Προχθές, το βράδυ της Τρίτης (8/11), ύστερα από συντονισμένη αστυνομική έρευνα οι αστυνομικοί της ασφάλειας Καλαμάτας, εντόπισαν τον 33χρονο Αλβανό και την 30χρονη Ελληνίδα να κινούνται κοντά στο Ζευγολατιό του δήμου Οιχαλίας και αφού αρχικά τους προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, εν συνεχεία προχώρησαν και στη σύλληψη τους, ενώ επάνω τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.300 ευρώ και εικάζεται ότι είναι χρήματα που αφαίρεσαν από το θύμα.

O 24χρονος Ρομά αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές καθώς έχει εκδοθεί ένταλμα.

Τόσο ο 33χρονος Αλβανός κατηγορούμενος όσο και ο 24χρονος Ρομά είναι «γνωστοί» στις αρχές και τις έχουν απασχολήσει ξανά για υποθέσεις ναρκωτικών ο πρώτος και για κλοπές ο δεύτερος. Η 30χρονη Ελληνίδα, μητέρα και δυο παιδιών, δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, κατάγεται από γειτονικό νομό και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην Κυπαρισσία.

Και οι τρεις φερόμενοι ως δράστες, μέχρι στιγμής αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και αναγνωρίζουν μόνο ότι βρίσκονταν μαζί με το θύμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα το μεταλλικό αντικείμενο (κατά πάσα πιθανότητα) που χρησιμοποίησαν για να καταφέρουν τα θανάσιμα τραύματα στον 31χρονο, ο οποίος είχε χτυπήματα σ’ όλο το κεφάλι καθώς και μώλωπες σ’ όλο του το σώμα.
Ο 33χρονος και η 30χρονη, παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα ενώπιων των ανακριτικών αρχών του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, όπου τους απαγγέλθηκαν οι ποινές που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τα επόμενα 24ωρα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναλυτικά 

“Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού, που έλαβε χώρα στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. (Σχετ. το από 8.11.2022 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)
Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρία (3) άτομα, 30χρονος αλλοδαπός, 24χρονος ημεδαπός και 30χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και ληστεία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι την 7.11.2022 και πρώτες πρωινές ώρες, ανωτέρω δράστες μαζί με τον 31χρονο επιβιβάστηκαν σε όχημα, μετέβησαν σε ερημική παραλία, όπου του προκάλεσαν θανατηφόρα χτυπήματα, αφαιρώντας του παράλληλα χρήματα και στη συνέχεια τον έθαψαν στην άμμο.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 33χρονος και η 30χρονη εντοπίσθηκαν χθες (8.11.2022) το βράδυ σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, προσήχθησαν και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...