Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Απεργία Θεσσαλονίκης: Έπεσαν μολότοφ και χημικά μετά την πορεία

Νεότερη ενημέρωση

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο τη Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση πορείας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Συγκεκριμένα τα επεισόδια ξεκίνησαν στο ύψος του Εργατικού Κέντρου, όταν άτομα επιτέθηκαν με πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Αρχικό κείμενο

Ζημιές σε εμπορικό κατάστημα και σε τράπεζες του κέντρου της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν άτομα που συμμετέχουν στην πορεία τον αναρχικών που γίνεται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άτομα από την πορεία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, «κατέβασαν» με κοντάρια μια βιτρίνα κοσμηματοπωλείου στην οδό Τσιμισκή, ενώ στη συνέχεια έσπασαν κάμερες ασφαλείας τραπεζών και προκάλεσαν φθορές σε τουλάχιστον μια πρόσοψη.

Αυτήν την ώρα η πορεία συνεχίζεται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για την ακρίβεια, ακόμα και σε βασικά προϊόντα και γενικά για την αύξηση του κόστους ζωής, απαιτώντας καλύτερους μισθούς για τους εργαζομένους.

 Ένα από τα κεντρικά πανό στην πορεία είναι των απολυμένων εργαζομένων της «Μαλαματίνα», με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους στους απεργούς.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, πορείες πραγματοποιούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέλη του ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων, φοιτητές, μέλη συνδικάτων κ.α. με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Λίγο πριν την έναρξη της πορείας, άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό από την Αψίδα του Γαλέριου.
 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ