Κοινωνία

Καλαμάτα: Ζευγάρι υπεξαιρούσε οχήματα και μετέφερε λαθρομετανάστες

Βρίσκονταν και οι ίδιοι παράνομα στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν τους εμπόδιζε να μεταφέρουν συστηματικά στο εσωτερικό της χώρας παράνομους αλλοδαπούς που παραλάμβαναν από σημεία της μεθορίου και μάλιστα χρησιμοποιώντας οχήματα που νοίκιαζαν με πλαστά στοιχεία και τα υπεξαιρούσαν!

Ο λόγος για ένα ζευγάρι νεαρών αλλοδαπών, έναν 27χρονο και μία 30χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Καλαμάτα όπου διέμεναν μόνιμα. Την εμπλοκή τους στην παραλαβή και την προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών πολιτών τρίτων χωρών, που γινόταν τους τελευταίους δυο μήνες, αποκάλυψε η έρευνα που διεξήγαγε η Ασφάλεια Καλαμάτας σε συνεργασία με την Ασφάλεια Παύλου Μελά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι από τις 6 Σεπτεμβρίου ως και την περασμένη Τρίτη, οι δυο αλλοδαποί είχαν υπεξαιρέσει από γραφεία ενοικιάσεως οκτώ οχήματα και αποπειράθηκαν να υπεξαιρέσουν ακόμα δυο. Από αυτά, τέσσερα βρέθηκαν ακέραια και ένα εντοπίστηκε κατεστραμμένο, σε διάφορα σημεία της βόρειας Ελλάδας.

Σε βάρος του 27χρονου και της 30χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Οι έρευνες συνεχίζονται για να αποκαλυφθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητάς τους και να ταυτοποιηθούν και άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...