Κοινωνία

Εκπρόσωπος Λιμενικού για επεισόδιο στη Σάμο: Έγινε για επίδειξη δύναμης ή για να προκαλέσουν τη λάθος κίνηση

Η Τουρκία ήθελε είτε να κάνει «επίδειξη δύναμης» είτε για να «προκαλέσει» μία λάθος κίνηση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού για το επεισόδιο το πρωί της Τρίτης ανοικτά της Σάμου, όταν τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε ελληνικό περιπολικό σκάφος.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκαλλάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα όσα του μετέφεραν οι συνάδελφοί του που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο πλωτό, αλλά και το ιταλικό σκάφος της FRONTEX, που επίσης απαθανάτισε το συμβάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως δήλωσε ο κ. Κοκαλλάς , ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου είχε ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να ειδοποιήσει το Λιμενικό αν εντόπιζε κάποια σωρό, μετά το ναυάγιο με τους μετανάστες στο στενό του Καφηρέα.

Κοκαλλάς: Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται τεράστια ψυχραιμία

Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού δήλωσε πως ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου, όχι μόνο ειδοποίησε την τουρκική πλευρά, αλλά δεν απαντούσε στις κλήσεις της ελληνικής πλευράς.

Σε ερώτηση για την προέλευση του φορτηγού πλοίου, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι ήταν ξένης σημαίας, με προσωπικό Ρώσους.

Επίσης, ο κ. Κοκαλλάς τόνισε πως το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις επιτάσσει τεράστια ψυχραιμία, καθώς μοναδικός στόχος είναι η διάσωση και όχι η δημιουργία ενός νέου ναυαγίου, ενώ για την επίδειξη των όπλων από πλευράς της τουρκικής ακτοφυλακής, τόνισε πως αυτό έγινε είτε για λόγους επίδειξης δύναμης είτε μία κίνηση για να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να κάνουμε κάποια λάθος κίνηση, ωστόσο πάντα το Λιμενικό Σώμα δρα με τεράστια ψυχραιμία.

Ανακοίνωση της τουρκική ακτοφυλακής που μιλά για έρευνα διάσωσης σε τουρκική χωρικά ύδατατα

Μάλιστα η τουρκική ακτοφυλακή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ κάνει το άσπρο μαύρο, καθώς ανάφερε σε ανακοίνωσή της πως η διάσωση που επιχειρήθηκε έγινε σε τουρκικά χωρικά ύδατα, προκαλώντας διπλά, καθώς όχι μόνο έγινε επίδειξη των όπλων κατά του ελληνικού Λιμενικού, αλλά αμφισβητεί και τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές