Κοινωνία

Ημαθία: Ιερόσυλος έκλεψε χρήματα και μανουάλια από δυο ναούς

Φαίνεται ότι είχε κάνει τάμα να... κλέβει εκκλησίες ένας ιερόσυλος που είχε διαρρήξει τον περασμένο Σεπτέμβριο δύο ναούς στην περιοχή Καλοχώρι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και είχε αρπάξει συνολικά 400 ευρώ από τα παγκάρια, αλλά και τα... μεταλλικά μανουάλια που υπήρχαν στο εσωτερικό τους!

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης των δυο διαρρήξεων ένας 39χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας. Η προανάκριση συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί αν έχει "χτυπήσει" και άλλες εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγη ώρα αφ' ότου παραβίασε μια δημοτική επιχείρηση σε περιοχή της Πέλλας απ' όπου έκλεψε 530 ευρώ, καθώς και την αποθήκη ενός ιδιώτη από την οποία άρπαξε εργαλεία και καύσιμα συνολικής αξίας 600 ευρώ, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας Έλληνας. Στην κατοχή του βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στον κάτοχό τους και ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πέλλας.

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια η κλοπή που είχε γίνει το πρωί της 12ης Μαρτίου σε περιοχή της Ρόδου με θύμα μια οδηγό από το Ι.Χ. αυτοκίνητο της οποίας τρεις άγνωστοι είχαν κλέψει χρηματικό ποσό με τη μέθοδο της απασχόλησης. Μια από τους δράστες ήταν μια 30χρονη Ελληνίδα σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία και η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ