Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κολωνός: Ο Μίχος αναζητούσε "πελάτες" και στο οικογενειακό περιβάλλον της 12χρονης

Καθημερινά έρχονται νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, προκαλώντας αποτροπιασμό στο Πανελλήνιο για τη δράση του Μίχου και των βιαστών που αναζητούσε συνεχώς.

Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν καταγράψει 367 «ύποπτες» συνομιλίες που είχε το κορίτσι μέσω της εφαρμογής Blindchat και με SMS από τον περασμένο Μάιο.

Πλέον, η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει τις έρευνες της σε συγκεκριμένους υπόπτους και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ανοίξει ένας νέος κύκλος συλλήψεων για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τουλάχιστον 10 άνδρες οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί πως βίασαν την 12χρονη και αναμένεται να εκδοθούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί ο 53χρονος, Ηλίας Μίχος, ο 42χρονος, Γιάννης Σοφιανίδης, ένας 36χρονος, πρώην εργαζόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο, ένας 34χρονος επιχειρηματίας, ένας 33χρονος υπάλληλος φαρμακαποθήκης και η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού η οποία οδηγήθηκε στη φυλακή με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Βασικό ερώτημα στην εξέλιξη της υπόθεσης στον Κολωνό παραμένει πότε άρχισε ο εφιάλτης του κοριτσιού. Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως περιγράφεται στα κατηγορητήρια, ο βιασμός και η εκμετάλλευση του κοριτσιού φαίνεται πως άρχισαν περίπου τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου του 2022. Ωστόσο, σε μία από τις καταθέσεις, η 12χρονη αναφέρει ότι “φόραγα ακόμα χειμωνιάτικα ρούχα”.

Σε συνδυασμό με την κατάθεση του 36χρονου υπάλληλου σε μεγάλο νοσοκομείο, ότι την συνάντησε περίπου στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα για την έναρξη της δράσης του 53χρονου μαστροπού.

Ψάρεμα βιαστών

Από τη στιγμή που άρχισε να βασανίζει το κοριτσάκι, ο 53χρονος βρισκόταν συνεχώς στην αναζήτηση βιαστών της 12χρονης, με το κυνήγι του να μην σταματά ούτε στο οικογενειακό της περιβάλλον.

“Επειδή ο Ηλίας ήξερε ότι αυτός ο άνθρωπος έδινε σε μένα και τον αδελφό μου ένα χαρτζιλίκι, όταν πηγαίναμε στην δουλειά της θείας μου, τον προσέγγισε. Του έστειλε μήνυμα προσποιούμενος εμένα, να κανονίσουμε συνάντηση για να λάβει την απάντηση ‘τι είναι αυτά που κάνεις, να προσέχεις'”, ανέφερε στην κατάθεση της.

Το εν λόγω άτομο βοηθούσε οικονομικά την οικογένεια και έχει ενημερώσει τις αρχές για τα μηνύματα που έλαβε από τον Μίχο, ο οποίος προσποιήθηκε τη 12χρονη.

Ο 53χρονος κατηγορείται ότι συνολικά είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ του κοριτσιού σε site γνωριμιών, από τα οποία τα 35 ήταν δοκιμαστικά και τα 16 περιείχαν πρόσθετες πληροφορίες, όπως e-mail και ηλικία χρήστη. Τα τρία εξ΄ αυτών είχαν και φωτογραφίες της 12χρονης. Σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν 367 συνομιλίες. Στάλθηκαν συνολικά 90 φωτογραφίες σε 76 χρήστες, με τους 12 να στέλνουν δικές τους.

Ασύλληπτος ο “Μιχάλης”

Παρά τις καταθέσεις του κοριτσιού, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συλλάβουν τον “Μιχάλη”, έναν νεαρό 25 ετών, ο οποίος συντόνιζε και κανόνιζε τα ραντεβού της ανήλικης με τους υποψήφιους βιαστές.

Στη δημοσιότητα έχουν έρθει συνομιλίες του με τον 53χρονο μαστροπό:

Μιχάλης: Εγώ κοιτάζω για πολλά λεφτά. Γουστάρεις 150 για δύο ώρες;
53χρονος: Σιγά που κανονίζεις. Όχι ξενοδοχείο. Και θα δω γιατί έχω τον άντρα μου τώρα, μου δίνει 400 ευρώ.

Τα μηνύματα του Μιχάλη για το ραντεβού σε ξενοδοχείο

-Μιχάλης: Σε ξενοδοχείο θέλει να έρθει να σε [βρει] και να είσαι στο Μεταξουργείο και να σε ξαναγυρίσει.

-12χρονη: Όχι, πρώτον εκεί έχω πάει. Όχι φίλε, ξενοδοχείο δεν γουστάρω.

-Μιχάλης Ιωάννου: Καλά όπως θες, σε αμάξι 50.

-12χρονη: Δεν ξέρω, θα δω.

-Μιχάλης: Έλα και τα λέμε. Θέλω να σε παντρευτώ, μ’ αρέσεις.

-12χρονη:Γεια.

-Μιχάλης: Σε άλλο ξενοδοχείο πας;

-12χρονη: Όχι, σε κανένα.

-Μιχάλης: Εσύ χάνεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ