Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

«Κλείδωσε» η αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος

Με το ΦΕΚ για τη φοιτητικό στεγαστικό επίδομα τροποποιείται η ισχύουσα απόφαση του 2017 και προστίθενται νέες διατάξεις. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος κατά 50% στο άρθρο 1 επισημαίνεται ότι «οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρμόζονται για τους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ». Μέχρι σήμερα, το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ανερχόταν στα 1.000 ευρώ.

Ποιοι μπορούν να λάβουν διπλάσιο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Την ίδια στιγμή, με το ίδιο ΦΕΚ κατοχυρώνεται η νέα ρύθμιση που προβλέπει διπλασιασμό του φοιτητικού επιδόματος, από 1.000 στα 2.000 ευρώ, για όσους συγκατοικούν. Στην επίμαχη παράγραφο τονίζεται:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στην περίπτωση φοιτητή που συγκατοικεί με άλλο προπτυχιακό φοιτητή ΑΕΙ που φοιτά για την απόκτηση πρώτου πτυχίου και δεν έχει υπερβεί τη διάρκεια φοίτησης ως προς τα εξάμηνα που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, κι εφόσον τα Τμήματα/Σχολές σπουδών του φοιτητή και του συγκατοικούντος φοιτητή βρίσκονται στην ίδια πόλη ή περιφερειακή ενότητα, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ».

Οι προϋποθέσεις

Υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης -που πλέον πρέπει να γίνεται από την 1η έως τις 30 Ιουνίου κάθε έτους- για φοιτητικό στεγαστικό επίδομα είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και κάτοχος Α.Φ.Μ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής ψηφιακής εφαρμογής που υλοποιεί και υποστηρίζει η ΕΔΥΤΕ Α.Ε.,ως εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την περίπτωση της συγκατοίκησης στην αίτηση πρέπει να αναγράφονται ο αριθμός Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του συγκατοικούντος φοιτητή και το ΑΦΜ του προσώπου, όπως έχει δηλωθεί στο μισθωτήριο του συγκατοικούντος φοιτητή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...